Succesformule is uitgewerkt: Sheffield stuurt Wilder de laan uit

Reacties

Sheffield United heeft manager Chris Wilder ontslagen. De 53-jarige oefenmeester werd vorig seizoen nog bewierookt nadat hij Sheffield als promovendus naar een negende plek in de Premier League leidde. De succesformule bleek dit jaar uitgewerkt.

Succesformule is uitgewerkt: Sheffield stuurt Wilder de laan uit
© Pro Shots

Wilder was al sinds 2016 manager van Sheffield United. In zijn eerste jaargang werd hij met de club meteen kampioen van de League One. In 2019 promoveerde Sheffield vervolgens naar de Premier League door in het Championship op de tweede plek te eindigen. Het succesverhaal kreeg daarna een vervolg met de negende plek op het hoogste niveau.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tijdens zijn periode bij Sheffield oogstte Wilder lof en bewondering voor de opvallende tactiek die hij had bedacht. Op het 3-5-2-systeem waarbij centrale verdedigers doorkwamen over de vleugel hadden clubs lange tijd geen antwoord. Dit seizoen lijkt dat wel het geval. Sheffield staat na 28 wedstrijden onderaan in de Premier League met slechts veertien punten.

Volgens Engelse media liepen de spanningen tussen Wilder en clubeigenaar Abdullah Bin Musa'ad Bin Abdulaziz Al Saud de laatste maanden hoog op en zou dat de voornaamste reden van Sheffield zijn geweest om afscheid te nemen van de manager. Sheffield verloor afgelopen zaterdag van Southampton (0-2), wat de laatste wedstrijd van Wilder bleek te zijn. Zonder hem op de bank neemt de ploeg het zondag in een uitwedstrijd op tegen Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.