Succes voor Been in CL-kwalificatie, rood De Nooijer

Trainer Mario Been heeft zich met APOEL Nicosia geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. De topclub uit Cyprus won met 0-1 op bezoek bij F91 Dudelange.

Dat was ruim voldoende, want in eigen huis had APOEL eerder al met dezelfde cijfers gewonnen van de Luxemburgers. Dit keer was Igor De Camargo de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd door vijf minuten voor rust een strafschop te benutten.

Ook FC Sheriff heeft de derde voorronde bereikt. Er werd weliswaar met 2-1 verloren van Kukesi, maar door de eerdere 1-0 thuiszege is Kukesi toch uitgeschakeld. Aan de kant van Sheriff kreeg de in Nederland geboren international van Curaçao Jeremy de Nooijer (ex-Sparta Rotterdam) een rode kaart (twee keer geel).

Ludogorets Razgrad heeft zich knap hersteld van de eerdere 2-1 nederlaag tegen Zalgiris Vilnius. In eigen huis wonnen de Bulgaren met 4-1. Natanael, Wanderson en Claudio Keseru (2x) waren de doelpuntenmakers. Virgil Misidjan en Jody Lukoki moesten het doen met een invalbeurt bij Ludogorets.

Voor de Nederlandse trainer Erik van der Meer zit het Champions League-avontuur er alweer op. De coach van Honved Boedapest zag zijn ploeg in eigen huis met 2-3 verliezen van Hapoel Beer Sheva, dat de eerste wedstrijd al met 2-1 gewonnen had.