Subtopper West Ham deelt nieuwe tik uit aan Man Utd

Voor de vierde keer in vijf Premier League-wedstrijden heeft Manchester United punten verspeeld. Op bezoek bij West Ham United - dat nu (in ieder geval voor even) vierde - staat gingen The Red Devils onderuit. Wolverhampton Wanderers ontsnapte in extremis.

West Ham United
2 - 0
Manchester United

Manchester United won midweeks nog met 1-0 van FC Astana, in de Europa League-poule waarin ook AZ zit, maar kreeg bij de terugkeer in de eigen competitie een nieuwe domper te verwerken. In de eerste vijf competitieduels verloor het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer al van Crystal Palace en waren er remises op bezoek bij Wolverhampton Wanderers en Southampton, de nederlaag in Londen betekende het vierde puntenverlies in de laatste vijf wedstrijden.

In een weinig verheffende eerste helft was het zondagmiddag de thuisploeg die op voorsprong kwam. Andriy Yarmolenko controleerde een pass van Felipe Anderson goed en schoot de openingsgoal in de lange hoek. Dat het 1-0 werd, was gezien de statistieken overigens bepaald geen verrassing: het was alweer voor de elfde uitwedstrijd op rij dat Man Utd de nul niet wist te houden. De laatste keer dat de ploeg daar wél in slaagde, was op 18 februari (0-2 op bezoek bij Chelsea).

De jacht op de gelijkmaker werd een halfuur voor tijd een stuk moeilijker gemaakt voor de bezoekers, toen Marcus Rashford geblesseerd naar de kant moest. In de slotfase kreeg de nederlaag vervolgens definitief vorm, toen Aaron Cresswell een vrije trap werkelijk schitterend in de bovenhoek krulde: 2-0 was ook de eindstand.

Daardoor maakt de thuisploeg een knap sprongetje op de ranglijst. West Ham was tot de wedstrijd van zondag een van de zeven (!) ploegen die op acht punten stond, maar komt nu dus op elf. Daarmee staat de ploeg vierde achter Liverpool, Manchester City en Leicester City, al kunnen Chelsea en Arsenal later op de zondag (ze spelen allebei om 17.30 uur) over West Ham heen wippen.

Crystal Palace
1 - 1
Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers was vorig seizoen nog de grote Premier League-verrassing door achter de traditionele topzes als zevende te eindigen, maar dit seizoen verloopt vooralsnog behoorlijk stroef. In vijf wedstrijden werden pas drie punten verzameld, waarmee de ploeg van manager Nuno Espirito Santa voorlaatste staat. Op Selhurst Park leek de ommekeer er ook zondag nog niet te komen, maar het extreem laat afgedwongen gelijkspel betekent wel een voorzichtige opsteker.

Met linksback Patrick van Aanholt in de basis kwamen The Eagles direct na rust op voorsprong: Joel Ward zag zijn schot via de onfortuinlijke Wolves-middenvelder Leander Dendoncker in het doel verdwijnen. De bezoekers moesten een kwartier voor tijd ook nog met tien man verder, na de tweede gele kaart voor Romain Saïss. Het leek bij 1-0 te blijven, maar in de absolute dying seconds werd het alsnog gelijk. In de 96ste minuut schoot Diogo Jota de 1-1 binnen.