Sublieme Silva duwt Martins Indi en Stoke dieper in de problemen

Manchester City heeft maandagavond een uitoverwinning geboekt op Stoke City: 0-2. Basisklant Bruno Martins Indi kon niet voorkomen dat David Silva de hoofdrol opeiste bij de bezoekers.

Manchester City greep al na tien minuten de leiding in Stoke-on-Trent. Na een fraaie steekbal van Gabriel Jesus gaf Raheem Sterling de bal strak voor het doel. De inkomende Silva stuurde de bal vervolgens beheerst in de verre hoek: 0-1. Erik Pieters zat overigens niet bij de selectie van The Potters.

Net als in de eerste helft sloegen The Citizens ook na de pauze razendsnel toe. Vijf minuten na de rust lag alweer de tweede treffer in het net. Opnieuw was het de Spaanse middenvelder die zich liet gelden. De ex-speler van Valencia gaf de bal zelf mee aan Jesus en kreeg hem vervolgens terug van de Braziliaan. Silva tikte de bal uiteindelijk langs de uitkomende Stoke-doelman Jack Butland. Het was alweer zijn achtste treffer van het Premier League-seizoen.

Door de zege bedraagt de voorsprong op stadsgenoot Manchester United weer zestien punten. Manchester City staat ook in de kwartfinale van de Champions League. Eerder won de formatie van Pep Guardiola al het toernooi om de League Cup. Stoke City bezet de negentiende plaats in de Premier League. De achterstand op de veilige zeventiende plaats bedraagt één punt.

Op zaterdag 31 maart speelt City tegen Everton. Op zaterdag 7 april staat de Manchester Derby op het programma. Als Manchester City van The Toffees wint, kunnen ze kampioen worden tegen de grote rivaal.