Suárez vecht tegen de tranen na vraag over goede vriend Lodeiro

Reacties

Luis Suárez heeft het er erg moeilijk mee dat zijn vriend Nicolás Lodeiro niet met Uruguay meegaat naar het WK. De Barcelona-aanvaller neemt het tevens op voor Gastón Ramírez.

Suárez vecht tegen de tranen na vraag over goede vriend Lodeiro

Lodeiro en Ramírez werden door bonscoach Óscar Tabárez buiten de WK-selectie gehouden. De trainer heeft met Suárez, Edinson Cavani, Maxi Gómez en Cristhian Stuani simpelweg te veel betere opties voor zijn voorhoede. Suárez werd zondag naar zijn mening gevraagd over het afvallen van Lodeiro, met wie hij onder meer bij Ajax samenspeelde.

'Het doet me pijn, omdat ik een vriend van hem ben', reageerde de spits tegenover Uruguayaanse media zichtbaar geëmotioneerd. 'Het doet pijn vanwege de relatie die we hebben. Het is moeilijk', aldus Suárez. 'Voor Gastón ook, hij heeft jaren bij de selectie gezeten en heeft een WK en een Confederations Cup gespeeld', somde Suárez op.

'Maar wat wij moeten doen is hen bedanken voor hun woorden, die ze spraken toen ze buiten de selectie vielen. Dat ze ons gingen supporten. Dat is fundamenteel voor ons', sloot Suárez af. Uruguay start op vrijdag 15 juni het WK met een wedstrijd tegen Egypte. Daarna wachten confrontaties met Rusland en Saoedi-Arabië.

Suárez zelf hoopt in Rusland zijn imago op te poetsen. Vier jaar geleden liet hij zich gaan en beet hij in de schouder van Giorgio Chiellini. 'Het was mijn fout. Ik ben aan mezelf en aan Uruguay verplicht om een positieve indruk te maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.