'Suarez tot Speler van het Jaar kiezen zou gênant zijn'

Luis Suarez is een van de spelers die strijdt om de titel PFA Player of the Year, maar als het aan de spelersvakbond ligt gaat de Liverpool-aanvaller dit jaar niet met de eer strijken.

'Suarez tot Speler van het Jaar kiezen zou gênant zijn'

'Het zou gênant zijn als Suarez door onze leden wordt uitgeroepen tot Speler van het Jaar', reageerde Gordon Taylor, de voorzitter van de Engelse spelersvakbond (PFA). 'Maar in dat geval moeten we daar goed mee omgaan. Hij moet niet alleen als voetballer, maar ook in zijn gedrag een topper zijn.'

Suarez werd woensdag voor tien wedstrijden geschorst naar aanleiding van het bijtincident zondag tijdens het thuisduel met Chelsea (2-2), toen hij zijn tanden zette in de arm van Branislav Ivanovic. Volgens Taylor heeft Suarez hulp nodig. 'Er werkt daar een sportpsycholoog. Hopelijk onderneemt men een nieuwe poging om zijn gedrag te verbeteren. Wij hebben ook onze hulp aangeboden.'

Van PersieDit seizoen scoorde de Uruguayaan al 23 keer in de Premier League, maar zoals de zaken er nu voor staan komen daar door de schorsing geen treffers meer bij. De topscorerstitel lijkt dan ook naar Robin van Persie te gaan. De aanvaller van Manchester United was al 24 keer trefzeker en is ook een van de genomineerden voor de PFA Player of the Year-award, die zondag wordt uitgereikt.

Naast Van Persie zijn ook ploeggenoot Michael Carrick, Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Eden Hazard, Juan Mata (beiden Chelsea) en Luis Suarez (Liverpool) genomineerd door de PFA.

Mocht Van Persie winnen, dan is hij de eerste speler sinds Cristiano Ronaldo (in 2007 en 2008) die zich twee keer op rij PFA Player of the Year mag noemen. Daarbij zou hij na Alan Shearer de tweede speler zijn die de prijs namens twee verschillende clubs (Blackburn Rovers en Newcastle United) in de wacht sleept.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen