Suárez met 57 goals in dit seizoen productiever dan ooit

Reacties

Met zijn twee doelpunten in de stadsderby tegen Espanyol van zondagmiddag (5-0 zege) heeft Barcelona-aanvaller Luis Suárez een nieuw persoonlijk doelpuntenrecord gevestigd.

Suárez met 57 goals in dit seizoen productiever dan ooit

Suárez voerde zijn productie in deze jaargang op naar 57 treffers in 53 officiële wedstrijden voor club en land. Daarmee verbeterde hij zijn persoonlijk record van het seizoen 2009/10, toen hij uitkwam op 55 doelpunten namens Ajax en Uruguay.

Suárez maakte deze jaargang 56 goals in 51 officiële optredens voor Barcelona: hij staat op 37 doelpunten in La Liga, vijf in de strijd om de Copa del Rey, acht in de Champions League, één om de Europese Super Cup en vijf op het WK voor Clubs. Namens Uruguay voegde hij daar één goal in twee interlands aan toe.

Het eerste doelpunt van Suárez tegen Espanyol - de 2-0 in de 52ste minuut - leverde ook een statistisch hoogtepunt op. Het was het driehonderdste doelpunt in zijn clubloopbaan. Hij had daar 458 wedstrijden in de shirts van Nacional, FC Groningen, Ajax, Liverpool en Barcelona voor nodig. Voor Barcelona staat de teller voor de Uruguayaanse spits nu op 81 goals in 94 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.