Suárez mag nog op finale hopen door beroep Barcelona

Reacties

Barcelona gaat in beroep tegen de tweede gele kaart die Luis Suárez dinsdagavond kreeg in het bekerduel met Atlético Madrid (1-1). De aanvaller werd in de slotfase van het veld gestuurd door scheidsrechter Jesús Gil Manzano. Daardoor moet hij mogelijk de finale van het toernooi om de Copa del Rey missen.

Suárez mag nog op finale hopen door beroep Barcelona

De Uruguayaan kreeg tijdens het vurige einde van de wedstrijd drie minuten na zijn eerste geel reeds zijn tweede prent van Manzano omdat hij zich in een duel met Koke breed maakte en met zijn arm het gezicht van de Atlético-middenvelder raakte. Zowel aan de zijlijn als in de catacomben liet Suárez in woord en gebaar al weten woest te zijn over de rode kaart. In een statement vertelt de Catalaanse grootmacht de gele kaart aan te gaan vechten.

Barcelona tekent tevens beroep aan tegen de gele kaart die Sergio Busquets ontving in de slotseconden voor het wegschieten van de bal. Eerder in de wedstrijd stuurde Manzano ook rechtsback Sergi Roberto weg na diens tweede geel; kaarten die geen onderwerp van gesprek meer zijn voor de club.

De thuisploeg stond overigens niet lang met een man minder, want ook Atlético-aanvaller Yannick Carrasco moest het veld verlaten na een tweede gele kaart. Hoewel Barcelona het duel afsloot met negen man, plaatsten de Catalanen zich wel voor de finale van het bekertoernooi, mede door een uitstekend optreden van Jasper Cillessen. In de heenwedstrijd was Atlético al met 1-2 verslagen, waardoor het gelijke spel in Camp Nou volstond.

Woensdagavond (21.00 uur) maken Deportivo Alavés en Celta de Vigo uit wie de tegenstander van Barça wordt in de eindstrijd. In Vigo bleef het vorige week 0-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.