Luis Enrique complimenteert Cillessen, Suárez is woest

Reacties

Barcelona-trainer Luis Enrique heeft Jasper Cillessen geprezen voor zijn rol in het 1-1 gelijkspel tegen Atlético Madrid. De Nederlandse doelman had immers zijn aandeel in het bereiken van de bekerfinale. Een eindstrijd die door een tweede gele kaart aan de neus van Luis Suárez voorbij gaat.

Luis Enrique complimenteert Cillessen, Suárez is woest

Zoals gewoonlijk mocht Cillessen in het bekertoernooi weer onder de lat starten. In het heenduel had Barcelona met 2-1 gewonnen, maar al na vijf minuten moest Cillessen Yannick Carrasco van scoren afhouden. Even later deed hij dat ook bij een kopbal van Stefan Savic, al werd vervolgens geoordeeld dat de Atlético-verdediger buitenspel stond.

Ook in het vervolg van het duel liet Cillessen zich zien, hetgeen tot een compliment van zijn trainer leidde na afloop. 'Dit is waarom we twee keepers hebben', vertelde Luis Enrique, die doelde op eerste doelman Marc-André ter Stegen. 'Hij keepte uitstekend, van begin tot eind. Een prima optreden.'

Jasper Cillessen viert de gemiste penalty van Kevin Gameiro met Jordi Alba.
Jasper Cillessen viert de gemiste penalty van Kevin Gameiro met Jordi Alba.

Barcelona kwam op slag van rust op voorsprong door een rake rebound van Suárez, die toesloeg toen Miguel Ángel Moyà een schot van Lionel Messi losliet. Na rust kwam Atlético nog wel terug tot 1-1 in het verhitte bekerduel. Kevin Gameiro liep de bal in een leeg doel. Diezelfde Franse spits had daarvoor, tot blijdschap van Cillessen (foto midden), bij een penalty nog via de lat over geschoten. Een goal van Antoine Griezmann werd ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel.

Suárez
Terwijl Cillessen zich op kan gaan maken voor een bekerfinale tegen Celta de Vigo of Alavés, geldt dat niet voor Sergi Roberto en Suárez. Zij kregen na rust allebei hun tweede gele kaart, terwijl aan de kant van Atlético Carrasco ook met twee keer geel het veld moest ruimen.

Suárez toonde zich na afloop woest over de late kaart, die hij kreeg voor een vermeende elleboogstoot. 'Mijn rode kaart, ach we weten toch allemaal hoe het  hier gaat. Het was niet eens een overtreding. Ik draaide me om en het leek alsof dit was waar de scheidsrechter naar op zoek was. Ik lach om die kaart. Het is ook niet uit te leggen, maar we zijn er inmiddels wel aan gewend. We zullen zien of we er nog wat aan kunnen doen met een beroep.'

Door Atlético op 1-1 te houden, kan Barcelona voor de derde Copa del Rey op rij gaan. Een trilogie die de Catalaanse grootmacht alleen in 1953 ook vervolmaakte. 'We hebben misschien wat geluk gehad, maar over twee duels vind ik dat we verdiend de finale behaald hebben', zo besloot Luis Enrique.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.