Suárez laat Barça heel even schrikken op weg naar record

Reacties

Luis Suárez ging ook in de nacht van dinsdag op woensdag vrolijk door met wat hij al ruim een seizoen lang doet. De 29-jarige spits evenaarde in het WK-kwalificatieduel van Uruguay met Colombia (2-2) een Zuid-Amerikaans record van Hernán Crespo. Na afloop kon bij zijn werkgever Barcelona ook nog eens geruststellen.

Suárez laat Barça heel even schrikken op weg naar record

Suárez maakte tijdens de uitwedstrijd in Baranquilla gebaren die een blessure deden vermoeden. Een dag eerder was de ex-speler van FC Groningen en Ajax nog lelijk in botsing gekomen met ploeggenoot Diego Godín toen hij op de training heel even op doel was gaan staan. Na afloop nam hij alle zorgen echter weg. 'Het was gewoon een opeenstapeling van vermoeidheid. Ik heb veel wedstrijden gespeeld en veel gereisd. Maar het belangrijkste is dat ik alles heb gegeven voor deze ploeg.'

Dat deed hij inderdaad. Door in de 73ste minuut uit een moeilijke hoek raak te schieten zette El Pistolero Uruguay niet alleen op voorsprong, hij evenaarde ook het record van Crespo door zijn negentiende goal in WK-kwalificatieverband te maken. Het zijn er bijvoorbeeld drie meer dan Lionel Messi, zijn ploeggenoot bij Barcelona die afgelopen nacht door een blessure ontbrak bij Argentinië. Mede daardoor liep Uruguay ondanks het gelijkspel zelfs een punt in de WK-kwalificatiereeks.

De cijfers van Suárez voor club en land gerekend vanaf begin vorig seizoen zijn ronduit indrukwekkend. In die periode scoorde de 88-voudig international zeventig keer in 69 wedstrijden. De topscorer aller tijden van Uruguay heeft daardoor nog maar drie goals nodig om als zesde Zuid-Amerikaan de grens van vijftig interlandtreffers te passeren, iets wat tot nu toe alleen de Brazilianen Pelé (77), Ronaldo (62) en Romário (56) en de Argentijnen Messi (56) en Gabriel Batistuta (54) presteerden.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Brazilië 10 21 +14
Uruguay 10 20 +14
Ecuador 10 17 +4
Colombia 10 17 +3
Argentinië 10 16 +2
Paraguay 10 15 -2
Chili 10 14 -1
Peru 10 8 -8
Bolivia 10 8 -9
Venezuela 10 2 -17
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.