Suarez en Torres terug op Anfield, Rogério Ceni blijft scoren

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Suarez en Torres terug op Anfield, Rogério Ceni blijft scoren

'Als ik ooit terugkeer naar Engeland, dan wil ik alleen voor Liverpool spelen.'
• Deze onthouden we, Luis Suarez. Na de benefietwedstrijd voor de Liverpool Foundation liet de huidige Barcelona-aanvaller weten niet voor een andere Engelse club dan Liverpool te willen uitkomen. 'Ik heb de fans gemist, ze zorgden voor een fantastische sfeer.' (Liverpool Echo)

'Dat het publiek na zoveel jaar opnieuw mijn liedje zingt, is echt onvergetelijk.'
• Net als Luis Suarez en Ryan Babel (zie hieronder) keerde ook Fernando Torres tijdelijk terug op Anfield en de spits van Atlético Madrid was geroerd door zijn ontvangst. 'Ik heb hier een geweldige tijd gehad en het was mooi om weer even terug te zijn.' (LiverpoolFC.com)

• Hij is inmiddels 42 jaar oud, maar Rogério Ceni kan het nog steeds. De doelman krulde zondag een vrije trap binnen tijdens het thuisduel van São Paulo met Linense.

'Van buitenaf kun je natuurlijk in beeld brengen dat ik streng overkom. Maar als je dat tien keer overbrengt, en je brengt niet tien keer het andere beeld over, is het logisch dat mensen zo'n beeld van je krijgen. Maar iedere keer als ik mensen weer persoonlijk ontmoet, dan zeggen ze allemaal: "goh, je valt wel erg mee".'
Louis van Gaal zegt tegen het Zapp Weekjournaal dat veel mensen een verkeerd beeld van hem hebben. In hetzelfde gesprek pleit Van Gaal voor het afschaffen van strafschoppenseries om wedstrijden te beslissen. 'Dat heeft namelijk niets met voetbal te maken.'

Thierry Henry zorgde voor een prachtig hoogtepunt tijdens het benefietduel op Anfield Road. Helaas schatte Ryan Babel (foto boven) zijn fabuleuze assist niet op waarde.

• De scheidsrechter bij het benefietduel voor voormalig Braziliaans international Alex had er zin in. Toen de 37-jarige linkspoot wilde aanleggen voor een vrije trap, bracht de arbiter met het schuim dat normaliter wordt gebruikt om de muur op afstand te houden een ode aan de ex-speler van Fenerbahçe.

• Een prachtig gebaar van spelers en fans Spartak Moskou aan Otto Fischer, een 102-jarige supporter. Bij een inbraak in zijn huis raakte de hoogbejaarde man al zijn spaargeld kwijt. Het gebaar leverde Fischer zo'n zevenduizend euro op. Ook kan hij de helft van de opbrengst van de eerstvolgende thuiswedstrijd van Spartak tegemoet zien.

'Ibrahimovic is geboren voor het shirt van United'
• Volgens de Deen Peter Schmeichel is Zlatan Ibrahimovic de ideale spits voor Manchester United. 'Hij past perfect bij United', aldus de voormalige goalie van United. Of het zover gaat komen, is echter de vraag. De Zweed noemde Van Gaal in het verleden een 'humorloze dictator', terwijl de voormalige bondscoach van Oranje hem makkelijk van de hand deed bij Ajax en naar Juventus liet vertrekken. Dit overigens volledig tegen de wensen van de toenmalige trainer Ronald Koeman in. (Daily Telegraph)

• In het verleden maakte Luc Nilis de ene na de andere schitterende goal namens PSV. De Belgische stilist stond bekend om zijn artistieke en bij tijd en wijle onnavolgbare acties en schoten. Op dit moment speelt de Belg Marco Weymans in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. Als deze treffer namens België Onder-19 een voorbode is voor de nabije toekomst, is de aanhang van PSV een publiekslieveling rijker.

'Ik kan de Gouden Bal winnen'
• Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Karim Benzema. De Franse spits van Real Madrid denkt namelijk dat hij in de toekomst de beste speler te wereld kan worden. En dat in het tijdperk Lionel Messi en Cristiano Ronaldo..... 'Als ik prijzen blijf winnen met Real Madrid, kan ik de Ballon d'Or in de toekomst ook winnen', aldus Benzema. Wij wensen hem daarbij veel succes... (Le Parisien)

• Lucky Klaas-Jan! Klaas-Jan Huntelaar maakt in de slotfase, op fortuinlijke wijze, de gelijkmaker in het EK-kwalificatieduel met Turkije (1-1). Toeval of niet, maar het reclamebord op de achtergrond speelt razendsnel in op de situatie..... Of was dit al bekend?

• Oeps! Wales krijgt een gigantische kans in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Israël. James Collins, verdediger van Wales, helpt de voorzet van Gareth Bale ongelukkig om zeep.

• De zoon van de Roemeense legende Gheorghe Hagi zou volgens Sky Sport Italia dicht bij een overgang naar Fiorentina zijn. Maar of de zestienjarige Inanis net zo goed is als zijn vader is vooralsnog afwachten. Voor de mensen die niet meer weten wie Gheorghe Hagi - de Maradona van de Karpaten - is hebben wij wat fraaie beelden om het geheugen wat op te frissen. Kijk en geniet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.