Stuwende kracht achter het succes gaat PEC na twaalf jaar verlaten

Reacties

Voorzitter Adriaan Visser neemt volgende zomer afscheid bij PEC Zwolle. De bestuurder is dan ruim twaalf jaar actief geweest bij de Eredivisie-club.

Stuwende kracht achter het succes gaat PEC na twaalf jaar verlaten
© Pro Shots

Toen Visser begon in Zwolle was de club een subtopper in de Eerste Divisie, maar onder leiding van de excentrieke voorzitter stoomde PEC op naar de Eredivisie, waar met name onder trainer Ron Jans een aantal zeer succesvolle jaren volgden. Zo won PEC in 2014 de KNVB-beker en enkele maanden later ook de Johan Cruijff Schaal.

Ondertussen werd het stadion verder uitgebreid en groeide ook de begroting. De afgelopen jaren is PEC bezig met een ambitieus aandelenplan, waarmee de laatste stap richting de subtop van de Eredivisie gezet moet worden. Het is een missie voor de lange termijn, die door de coronacrisis de nodige vertraging heeft opgelopen. Visser zal die missie niet afronden, zo maakte hij maandag bekend.

De 69-jarige Visser stopt niet alleen als voorzitter, maar legt dan ook zijn werkzaamheden als lid van de Raad van Commissarissen van Stichting Regio Zwolle United neer. Binnen PEC Zwolle is de zoektocht naar een opvolger gestart, nadat Visser vorige week zijn afscheid intern aankondigde.

Visser legt zijn om een stap terug te doen via de clubkanalen uit: 'Tegen de tijd van mijn afscheid ben ik 70 jaar. Daarnaast vragen mijn overige werkactiviteiten, onder meer als spin-off van de coronacrisis, steeds meer aandacht. Ondanks mijn aanstaande vertrek, wil ik benadrukken dat ik de komende periode met volle toewijding zal blijven werken aan het realiseren van een tiende seizoen op rij in de Eredivisie voor onze mooie club.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.