Stuttgart maakt titelstrijd nog spannender

VfB Stuttgart blijft in het spoor van VfL Wolfsburg, Bayern München en Hertha BSC om de toch al zinderende titelstrijd nog meer spanning te geven. Werder Bremen haalde uit tegen Eintracht Frankfurt en Hamburger SV boekte eveneens een zege.

Schalke 04-VfB Stuttgart 1-2VfB Stuttgart blijft volop in de race voor de Duitse titel. De ploeg van coach Markus Babbel won knap het moeilijke uitduel met Schalke 04. Na een kwartier besloot Cacau (foto) uit te halen. Hij zag zijn pegel prachtig in de kruising verdwijnen. Nog voor rust zorgde Ivan Rakitic voor de gelijkmaker. De Kroaat schoot een vrije trap binnen. Ciprian Marica bezorgde Stuttgart de zege op aangeven van Thomas Hitzlsperger. Schalke zocht de aanval en mocht hopen omdat Stuttgart-doelman Jens Lehmann een onzekere avond had, maar het vreesde tegelijkertijd de scherpe counters van de bezoekers. Tot doelpunten leidde het niet meer.

Hamburger SV-VfL Bochum 3-1Een effectief Hamburger SV kende weinig problemen met een passief VfL Bochum. De ploeg die dit jaar naast alle prijzen lijkt te grijpen kwam na een kwartier op voorsprong via José Paolo Guerrero, die een afgeslagen bal van buiten het strafschopgebied achter Bochum-goalie Daniel Fernandes plaatste. Na ruim een half kopte Ivica Olic de 2-0 binnen uit een voorzet van Dennis Aogo. Binnen het uur besliste de Kroatische spits de wedstrijd door de derde treffer voor de ploeg van coach Martin Jol te maken. In de 71ste minuut deed Paul Freier nog wat terug voor de bezoekers.

Arminia Bielefeld-1899 Hoffenheim 0-2Het in degradatienood verkerende Arminia Bielefeld begon het duel met 1899 Hoffenheim furieus, maar vergat te scoren. Na 25 minuten viel de openingstreffer aan de andere kant. Arminia's André Mijatovic dacht alle tijd van de wereld te hebben, maar verkeek zich op Wellington, die hem de bal ontfutselde en de 1-0 binnenwerkte. Tien minuten voor tijd bracht een strafschop van Sejad Salihovic de beslissing. De bal ging op de stip na een overtreding van Mijatovic, die een zware avond zag eindigen met een rode kaart.

Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 0-5Werder Bremen had opvallend weinig moeite met Eintracht Frankfurt, al vielen de doelpunten pas in het tweede bedrijf. Torsten Frings wees de Noord-Duitsers de juiste weg door voor de eerste twee treffers te tekenen. Kort na de hervatting benutte de middenvelder een strafschop. Vijf minuten daarna schoot Frings raak op aangeven van Claudio Pizarro. In de 60ste en 63ste minuut velden Alexandros Tzioles en Pizarro het vonnis over Eintracht. Beiden scoorden op aangeven van Mesut Özil. Een kwartier voor tijd promoveerde Hugo Almeida een vrije trap tot de 5-0 eindstand.

Energie Cottbus-Borussia Mönchengladbach 0-1Borussia Mönchengladbach heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In een nerveuze wedstrijd viel de beslissing pas in de blessuretijd. De Braziliaan Dante kopte na twee minuten in de extra speeltijd een voorzet Marko Marin tegen de onderkant van de lat, waarna de bal nét achter de doellijn weer opstuitte.