Strootman zweert trouw aan Roma met langlopend contract

Reacties

Kevin Strootman heeft zijn toekomst verbonden aan AS Roma. De 27-jarige middenvelder heeft een nieuw contract getekend tot medio 2022. De oude verbintenis van de Oranje-international liep volgend jaar af.

Strootman zweert trouw aan Roma met langlopend contract

'Deze verlenging is voor mij speciaal', zegt Strootman op de website van zijn Italiaanse werkgever. 'Ik wil hier iets winnen en zal er alles aan doen om succesvol te zijn. Heel Roma heeft me voortdurend gesteund tijdens mijn blessure, dus ik wil hier graag blijven.'

Strootman speelt inmiddels alweer vier seizoenen voor Roma, dat hem in 2013 voor 17,5 miljoen euro overnam van PSV. De linkspoot miste door zware knieblessures een groot deel van de seizoenen 2014/15 en 2015/16, maar was deze jaargang weer een vaste waarde.

Zondag stelde Strootman in zijn 45ste officiële optreden van het seizoen de tweede plaats en dus Champions League-voetbal veilig. Met vier goals en zeven assists had de voormalig speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV zelf ook een behoorlijk aandeel daarin.

De thuiswedstrijd tegen Genoa (3-2) stond voor een groot deel in het teken van het afscheid van clubicoon Francesco Totti, met wie Strootman vier jaar samenspeelde. In die periode won AS Roma, dat in 2001 voor het laatst kampioen van Italië werd, geen enkele prijs.

Het seizoen is voor Strootman nog niet voorbij. Woensdag meldt de Ridderkerker zich na het oefenduel met Marokko bij het Nederlands elftal. Dat speelt op 4 juni nog een vriendschappelijke interland tegen Ivoorkust. Vijf dagen later wacht het WK-kwalificatieduel met Luxemburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.