Strootman staat open voor langer verblijf bij AS Roma

Reacties

Met een verbintenis die in de zomer van 2018 afloopt is Kevin Strootman de laatste weken in Italië een onderdeel van het geruchtencircuit, maar de Nederlandse middenvelder van AS Roma ziet een langer verblijf in Rome zeker zitten. Hij praat met de huidige nummer twee van de Serie A over zijn contract, maar stelt daarbij wel dat alles moet kloppen voordat hij bijtekent.

Strootman staat open voor langer verblijf bij AS Roma

Strootman verkaste in 2013 van PSV naar AS Roma, maar wegens blessureleed speelde hij in een kleine vier jaar nog geen honderd wedstrijden voor de Italiaanse topclub. Nu de controleur hersteld is van onder meer een zware knieblessure, is Strootman weer belangrijk voor de club. AS Roma ziet de 27-jarige speler dan ook graag blijven.

'We zijn in gesprek over een nieuw contract', bevestigt Strootman tegenover Sky Italia. Daarmee wijst hij alle geruchten rondom zijn persoon af. 'Volgend jaar speel ik nog gewoon hier.' Dat er een nieuw contract komt, is echter geen uitgemaakte zaak. 'Na een vijfjarig contract moet alles wel op z'n plaats vallen. Er is nu een nieuwe technisch directeur (AS Roma hengelde de geprezen Monchi binnen, red.), waardoor er wel iets veranderd is binnen de club.'

Ook verbindt Strootman graag zijn toekomst aan een langere samenwerking met Luciano Spalletti. Hij heeft een goede band met de flamboyante trainer van AS Roma. 'Hij werkt hard met ons, is tactisch ijzersterk en we zijn altijd klaar voor alles in wedstrijden. Ik hoop dat hij voor de club behouden blijft.'

Een maand geleden verbond Spalletti zijn toekomst bij AS Roma aan het winnen van een prijs. De club werd echter uitgeschakeld in de Europa League en lijkt in de Serie A de titelstrijd met Juventus opnieuw te verliezen. De Romeinen staan acht punten achter op De Oude Dame, AS Roma heeft met de tweede plek wel Champions League-voetbal in handen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.