Strootman staat er goed op bij AS Roma-trainer Garcia

AS Roma-trainer Rudi Garcia (foto) prijst zich gelukkig met de komst van Kevin Strootman. De Oranje-international heeft in zijn ogen de gewenste kwaliteiten van een winnaar.

Strootman staat er goed op bij AS Roma-trainer Garcia

Strootman sprak voor hij als PSV'er zijn jawoord gaf aan AS Roma ook met de trainer die deze zomer begint aan zijn eerste seizoen in Romeinse dienst. Hij verliet het Franse Lille voor de Italiaanse hoofdstad en het waren ongetwijfeld mooie woorden die Garcia had voor de middenvelder.

Garcia is onder de indruk van de Oranje-international, die voor een initiële transfersom van zeventien miljoen euro van Eindhoven naar Rome verhuisde. 'Strootman is een speler van een hoog niveau', aldus de Franse trainer. 'Hij is technisch zeer goed onderlegd en vraagt om de bal. Ik hou van zijn gedrevenheid, zijn wil om te winnen en zijn leiderschap.'

Strootman tekende woensdag voor vijf jaar bij AS Roma. De middenvelder werd daarmee de tweede Nederlander in de historie van de Romeinse club. Maarten Stekelenburg had in 2011 de primeur, hij is inmiddels vertrokken naar Fulham.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen