'Strootman geeft jawoord aan nieuwe club en vertrekt door achterdeur'

Reacties

De nieuwe club van Kevin Strootman lijkt bekend. De middenvelder van Olympique Marseille verkast vermoedelijk naar Hellas Verona, zo meldt de doorgaans goed ingevoerde transferjournalist Gianluca Di Marzio. Strootman mag vertrekken bij Marseille.

'Strootman geeft jawoord aan nieuwe club en vertrekt door achterdeur'
© Pro Shots

De overstap van Strootman naar Hellas maakt deel uit van een breder akkoord tussen beide clubs, waarin ook een transfer van Darko Lazovic naar Marseille wordt beklonken. De linkshalf van Hellas heeft al een persoonlijk akkoord met Marseille en beide clubs zijn ook tot overeenstemming gekomen.

© Pro Shots

Lazovic gaat een driejarig contract tekenen in Marseille en kost vier à vijf miljoen euro. Gedurende de onderhandelingen viel ook de naam van Strootman en uiteindelijk hebben de club besloten dat hij de omgekeerde weg gaat bewandelen, zo klinkt het. De Nederlander heeft al ingestemd met een contract bij Hellas, de nummer negen van het afgelopen Serie A-seizoen.

Strootman keerde deze zomer terug van een verhuurperiode bij Cagliari, die weinig succesvol bleek. Mede door een zware knieblessure kwam de 46-voudig Oranje-international niet verder dan 11 optredens voor de Serie A-degradant. Strootman komt niet voor in de plannen van Marseille-trainer trainer Igor Tudor.

Zodoende vertrekt hij door de achterdeur bij de club die in de zomer van 2018 nog liefst 25 miljoen euro voor hem betaalde aan AS Roma. In zijn eerste twee seizoenen in Frankrijk kwam Strootman nog regelmatig in actie, maar door knieproblemen moet hij de laatste jaren vaker dan hem lief is toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.