'Strootman mag vertrekken bij Olympique Marseille'

Reacties

De rol van Kevin Strootman bij Olympique Marseille lijkt redelijk uitgespeeld. De 32-jarige middenvelder keert deze zomer terug van een huurperiode bij Cagliari, maar lijkt geen toekomst meer te hebben in Stade Vélodrome.

'Strootman mag vertrekken bij Olympique Marseille'
© Pro Shots

Zijn verblijf bij Cagliari werd geen succes voor Strootman. Mede door een zware knieblessure kwam de 46-voudig Oranje-international niet verder dan elf optredens voor de Serie A-degradant. Nu keert de Nederlander dus terug naar zijn broodheer, bij Marseille heeft hij nog een contract tot medio 2023.

Het Franse L'Équipe schrijft dat de club echter geen ruimte heeft voor Strootman in de selectie. Pablo Longoria zou twee opties voor hem overwegen: Strootman kan opnieuw verhuurd worden, zodat een andere club een deel van zijn salaris overneemt. Of zijn contract kan verscheurd worden, zodat de Nederlander transfervrij op zoek kan naar een nieuwe club.

In dat geval vertrekt Strootman door de achterdeur bij de club die in de zomer van 2018 nog liefst 25 miljoen euro voor hem betaalde aan AS Roma. In zijn eerste twee seizoenen in Frankrijk kwam Strootman nog regelmatig in actie, maar door knieproblemen moet hij de laatste jaren vaker dan hem lief is toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Strootman
Meer over K. Strootman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.