Strootman & co geven overwinning weg tegen kampioen Napoli

Genoa heeft zaterdagavond kampioen Napoli op een gelijkspel gehouden. Met Kevin Strootman in de basis leek de gepromoveerde club zelfs op weg naar de overwinning, maar twee invallers bepaalden anders.

Genoa
Genoa
2 - 2
Napoli
Napoli

Napoli ging met een kater de interlandbreak in nadat het in eigen huis met 1-2 verloor van Lazio. Het was de eerste nederlaag onder Rudi Garcia, die succestrainer Luciano Spalletti opvolgde. Twee weken later wachtte de titelverdediger een bezoek aan Stadio Luigi Ferraris, waar het gepromoveerde Genoa de tegenstander was. Vijf minuten voor rust kwam de thuisclub verrassend op voorsprong via Mattia Bani.

Elf minuten na rust leek er pas echt een stuk in de maak toen Genoa op 2-0 kwam. Op aangeven van Strootman schoot Mateo Retegui raak. Napoli moest aan de bak en Garcia bracht onder anderen Giacomo Raspadori binnen de lijnen. Met succes, want de aanvaller bracht in de 76ste minuut de spanning terug in de wedstrijd: 2-1. Een andere invaller, Matteo Politano, zorgde er uiteindelijk voor dat het nog 2-2 werd.

Door het gelijkspel heeft Napoli nu zeven punten uit vier duels, waarmee het vijfde staat in de Serie A. De achterstand op koploper Internazionale, dat eerder op de avond veel te sterk was voor stadgenoot AC Milan, bedraagt vijf punten. Woensdagavond komt Napoli opnieuw in actie. Dan gaat het in de groepsfase van de Champions League op bezoek bij Sporting Braga.