Strijdbare Dumfries gelooft in ommekeer op Anfield

Denzel Dumfries beseft dat Internazionale voor een zware opgave staat na de 0-2 nederlaag tegen Liverpool in de achtste finale van de Champions League. Opgeven komt echter niet in het woordenboek van de Oranje-international voor.

Internazionale
0 - 2
Liverpool
Liverpool

'Ik denk dat het nog mogelijk is', zei Dumfries kort na het verlies in gesprek met de kanalen van de UEFA. 'Elke wedstrijd is anders. Natuurlijk is het niet eenvoudig, maar we beschikken over veel kwaliteiten. We gaan daar vechten voor de zege. Natuurlijk kan het nog.'

Bij trainer Simone Inzaghi, die Dumfries én Stefan de Vrij vlak voor tijd naar de kant haalde, vochten gevoelens van trots en teleurstelling om voorrang. 'Het is moeilijk om heel inhoudelijk op de wedstrijd in te gaan. Ik ben trots op wat we hebben laten zien, zeker in de eerste 25 minuten na rust. We speelden erg goed en verdienden zeker een treffer.'

Het was echter Liverpool dat ijskoud toesloeg via eerst Roberto Firmino en later Mohamed Salah. 'En toch vond ik dat we waarschijnlijk de beste wedstrijd van het seizoen speelden. Details maken het verschil in de top en de goal van Firmino bleek bepalend. Dit optreden moet ons echter heel veel vertrouwen geven. Het belooft veel voor de toekomst als je dit kunt laten zien tegen een van de twee beste teams van Europa.'

Dzeko
Edin Dzeko was het in gesprek met Amazon Prime Italia volledig eens met zijn trainer. 'We konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Tegen grote teams weet je: als je zelf je kansen niet benut, dan ga je het schip in. We speelden gedurende 65 minuten hartstikke goed tegen een van de beste elftallen van Europa. We kregen kansen en gaven niets weg. Het is jammer dat het uitgerekend bij een cornersituatie misging. Normaal gesproken is dat onze kracht.'