Strijd tussen Mourinho en Pellegrini geenszins ten einde

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 24ste speelronde is dat het duel tussen Manchester City en Chelsea van maandagavond (21.00 uur).

Strijd tussen Mourinho en Pellegrini geenszins ten einde

Manchester City

Klassering: 1ste plaats (53 punten uit 23 duels)
Vorm: W-W-W-W-W

Het zijn indrukwekkende statistieken die je over je heen gestort krijgt. De bottom line van al die cijfers: Manchester City scoort waar en wanneer het maar wil. De voorbije vijf duels maakte de ploeg van trainer Manuel Pellegrini er telkens drie of meer. Toch zal Pellegrini beseffen dat hij met Chelsea een tegenstander treft die als geen ander de zwakke plekken weet bloot te leggen. Hoeveel indruk City de laatste weken ook maakt, zwakke plekken heeft de machine natuurlijk wel.

Achterin is het team kwetsbaar. Door de gigantische overmacht is dat alleen een beetje onderbelicht gebleven. José Mourinho zal het zeker meenemen in zijn teambespreking. Pellegrini wil maandagavond hoe dan ook winnen. De Chileen weigerde in de heenwedstrijd eerder dit seizoen nog de hand te schudden van zijn Portugese collega. De wijze waarop Mourinho de winnende treffer van Fernando Torres vierde schoot de Zuid-Amerikaan in het verkeerde keelgat.

The Special One rende langs de vijandelijke dug-out en sprong het publiek in om de overwinning met zijn zoon te vieren. Na afloop reageerde Mourinho laconiek: had Chelsea zijn zoon maar geen seizoenkaart achter de dug-out van de tegenstander moeten geven.

Uitgelicht
Pellegrini en Mourinho hebben daarnaast een gezamenlijk verleden in Spanje. Als trainer van Real Madrid vertelde laatstgenoemde dat hij nooit naar een klein clubje als Málaga zou overstappen. Het was een sneer in de richting van Pellegrini die na zijn vertrek bij De Koninklijke concludeerde dat het spel van de ploeg niet veel beter was geworden.

Wordt maandagavond vervolgd.

Chelsea

Klassering: 3de plaats (vijftig punten uit 23 duels)
Vorm: W-W-W-W-G

Het team is altijd belangrijker dan het individu. Voor de camera’s van de BBC herhaalde José Mourinho zijn stokpaardje recent nog maar eens. Zijn spelers zijn radertjes in een groter geheel. En wie niet mee wil of kan, valt op termijn af. Juan Mata overkwam het en werd verkocht aan Manchester United.

In hetzelfde interview verkondigde Mourinho ook dat wat hem betreft maar één ploeg aanspraak maakt op de landstitel: namelijk Manchester City. Zij zijn de enige die het kampioenschap volgens de Portugees kunnen verspelen. De rest doet mee om de titel te winnen. Het past allemaal in Mourinho’s strategie van ontregelen, afleiden en verstoren.

Tegen Manchester City vertrouwt hij op de kwaliteiten van zijn defensie (met John Terry als leider) en gokt hij op die paar ingevingen van met name Eden Hazard en Oscar. Mourinho zelf noemde de tactiek van West Ham United een paar dagen geleden een speelwijze uit de negentiende eeuw. De West Ham-muur was volgens hem alleen met een Black & Decker kapot te krijgen. Het was vooral de reactie van een teleurgestelde coach. Mourinho had het in al zijn genialiteit niet voor elkaar gekregen een armetierige ploeg kapot te spelen.

En dan nog.

Uitgelicht
Mourinho 'verpestte' dit seizoen zelf een aantal krakers door elke fantasie uit zijn elftal te bannen. Net als in de Clásicos met Real tegen Barcelona telt voor hem alleen het resultaat. Met een paar uitvallen hoopt hij Manchester City vanuit een solide organisatie op de knieën te krijgen. Chelsea is als het ware een bruistablet. Het knettert spectaculair, maar heel spannend wordt het niet. Daar is het Mourinho ook niet om te doen. Hij wil straks na 38 duels weer een titel op zijn erelijst kunnen bijschrijven. 

Onderlinge historie

Het is vijf seizoenen geleden dat Chelsea op bezoek bij Manchester City wist te winnen. In de jaargang 2008/09 wonnen de Londenaren dankzij doelpunten van Ricardo Carvalho, Frank Lampard en Nicolas Anelka.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
12/08/2012 Chelsea - Manchester City 2-3 Community Shield
25/11/2012 Chelsea - Manchester City 0-0 Premier League
24/02/2013 Manchester City - Chelsea 2-0 Premier League
14/04/2013 Chelsea - Manchester City 1-2 FA Cup
27/10/2013 Chelsea - Manchester City 2-1 Premier League
Tekst: Süleyman Öztürk

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.