Strijd om Argentijnse titel bereikt zondag unieke climax

De ontknoping van de Argentijnse titelstrijd van komende zondag is ongekend spannend. De gehele topvier maakt tijdens de laatste speelronde nog kans op het kampioenschap en het kwartet titelaspiranten komt elkaar ook nog eens allemaal tegen.

Strijd om Argentijnse titel bereikt zondag unieke climax

Koploper San Lorenzo (teamfoto boven) reist af naar nummer drie Vélez Sarsfield, terwijl het als tweede geklasseerde Lanús aantreedt bij nummer vier Newell's Old Boys. San Lorenzo heeft 32 punten, terwijl de achtervolgers allemaal op dertig punten staan.

San Lorenzo had zich allang tot winnaar van de Torneo Inicial kunnen kronen, maar de nummer vier van het vorige seizoen speelde in zijn laatste vier competitiewedstrijden drie keer gelijk. Daardoor moet San Lorenzo winnen bij Vélez om zich te verzekeren van de titel. Bij een remise is de koploper afhankelijk van het resultaat bij Newell's Old Boys tegen Lanús.

Als er meerdere clubs met hetzelfde puntenaantal bovenaan eindigen, wat vanwege de bizarre uitgangspositie voor de laatste speeldag volgens diverse scenario's mogelijk is, wordt de titelstrijd beslist via een play-off.

In een seizoen worden er in Argentinië traditiegetrouw twee kampioenschappen vergeven, de Torneo Inicial (heenronde) en Torneo Final (terugronde). De winnaars van beide titels spelen in juni eenmalig tegen elkaar om het algehele kampioenschap. Die wedstrijd werd afgelopen zomer gewonnen door Vélez (winnaar Torneo Inicial), dat Newell's (winnaar Torneo Final) met 1-0 versloeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen