Strijd met Giménez haalt beste naar boven in Pavlidis: 'Was een mooie lob'

Reacties

Vangelis Pavlidis geniet van de strijd met Santiago Giménez om de topscorerstitel. Die haalt het beste naar boven in de Griekse spits, die zaterdagavond met een fraaie lob scoorde tegen Almere City FC (4-1).

Strijd met Giménez haalt beste naar boven in Pavlidis: 'Was een mooie lob'
© Pro Shots
AZ
AZ
4 - 1
Almere City FC
Almere City FC

Pavlidis bepaalde de eindstand in de extra tijd op 4-1 door doelman Nordin Bakker kansloos te laten met een prachtige lob vanaf de punt van het strafschopgebied. Via de binnenkant van de paal viel de bal binnen. Voor de 25-jarige clubtopscorer van AZ was het zijn achttiende competitiegoal, waardoor hij nu weer op gelijke hoogte staat met Giménez.

Het was geen toeval dat Pavlidis zo scoorde, want hij oefent er al veel langer op tjidens de training. 'Het was een mooi lobje met een beetje geluk, via de paal. Uit die hoek kan je niet op een andere manier scoren. Ik oefen hier al heel lang op tijdens de training. Nu deed ik het ook in de wedstrijd. Dit was het moment', zei de Griek na afloop bij ESPN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was dus echt een gevalletje van oefening baart kunst. 'Ik probeer dit veel, ook tijdens de warming-up. Exact vanuit deze hoek. Hobie (reservekeeper Verhulst, red.) weet goed hoe dit voor een keeper voelt. Maar dit is niet makkelijk. De keeper is heel groot, maar dit was een mooi doelpunt. Ik ben er blij mee', straalde de topschutter.

Na zeven minuten had Pavlidis de score ook al geopend met een laag schot. Die bal zat er niet zo fraai in als zijn tweede goal, maar toch zag de Griek ook daar wel de schoonheid van in. 'Het was wel een geweldige pass van Jordy Clasie en de eerste aanname was ook erg goed. Het is belangrijk om doelpunten te maken. Hoe, maakt niet uit.'

Giménez
Dat zal zijn concurrent Giménez beamen. De Mexicaanse spits scoorde donderdag nog voor Feyenoord en staat nu net als Pavlidis op achttien Eredivisie-doelpunten. 'Het is een mooi gevecht. Je moet elke wedstrijd op honderd procent spelen en gefocust blijven. Je weet dat de ander ook zijn doelpunten blijft maken. Het is een mooie strijd.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.