Streppel: 'Niet alléén op gevoel gekozen voor Roda JC'

Reacties

Jurgen Streppel heeft voorafgaand aan zijn aanstelling als trainer van Roda JC Kerkrade geen contact gezocht met zijn (vele) voorgangers. De Limburgers hebben zacht uitgedrukt enkele woelige jaren achter de rug.

Streppel: 'Niet alléén op gevoel gekozen voor Roda JC'
© Pro Shots

'Heb ik bewust niet gedaan. Zij hebben gewerkt in andere omstandigheden dan waar ik nu mee te maken krijg. De rust moet terugkeren bij Roda, ik heb het idee dat iedereen binnen de club dat beseft', vertelt Streppel in een uitgebreid verhaal op VI PRO.

Daarin haalt de ex-trainer van onder meer Willem II en SC Heerenveen ook herinneringen op aan het seizoen 1988/89, toen hij als jonge aanvaller deel uitmaakte van het keurkorps van Roda JC, dat reikte tot de kwartfinale van het Europa Cup II-toernooi. Ruim dertig jaar later moet Streppel ervoor zorgen dat de Limburgers - die afgelopen seizoen in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie bivakkeerden - hun oude grandeur terugkrijgen.

'Ik heb vertrouwen in de lijn die nu is ingezet en denk dat ik prettig kan gaan werken. Klinkt misschien naïef, maar dat ben ik niet. Ik heb ook niet alléén op gevoel gekozen. Met Jeffrey van As klikt het goed. We kennen elkaar uit het voetbal, hebben vroeger vaak tegen elkaar gespeeld. Hij is zoals ik: what you see is what you get.'

Na de bizarre episodes met Aleksei Korotaev en Mauricio García de la Vega aast Roda JC op revanche nu een groep regionale investeerders de lijnen uitzet. 'Ik heb een aantal investeerders ontmoet en kreeg een goede indruk van ze. Het zijn mensen die niet met hun kop op tv hoeven of interessant willen doen, dat is positief. Ze willen het beste voor hun club en ze zijn heel helder over alles. Dit kan wel, dit kan niet, daar willen we naar toe. To the point. Ze willen wat opbouwen. Dat is precies wat ik zocht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.