Nieuwe stap in 'revanchemissie' Roda: Streppel aangesteld als trainer

Reacties

Jurgen Streppel is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. De vijftigjarige oud-prof, die voor twee jaar tekende, moet de Keuken Kampioen Divisie-club weer tot leven wekken. 

Nieuwe stap in 'revanchemissie' Roda: Streppel aangesteld als trainer
© Pro Shots

De Kerkraadse club concurreerde met provinciegenoot MVV Maastricht om de handtekening van de voormalige trainer van Helmond Sport, Willem II en SC Heerenveen, die een avontuur bij Al Jazira in Abu Dhabi vorig seizoen al na enkele maanden zag stranden.

'Ik heb hier als broekie mogen spelen', meldde Streppel bij de presentatie, refererend naar het begin van zijn loopbaan als voetballer eind jaren tachtig. 'Het is en was een grote club. We willen Roda terugbrengen naar de Eredivisie, maar daar is veel tijd en energie voor nodig. Het is moeilijk, maar ik ga de uitdaging niet uit de weg.'

Eind februari al nam technisch directeur Jeffrey van As contact op met Streppel. 'We moeten een inhaalslag maken en bouwen aan het nieuwe Roda', vertelde de bestuurder. 'We willen van Roda weer een stabiele club maken en verantwoord omgaan met het geld dat beschikbaar is.'

Volgende stap
De komst van Streppel is voor Roda JC de volgende stap in de omvangrijke herstelwerkzaamheden na enkele - zeer mild uitgedrukt - woelige jaren. De Limburgers braken onlangs met Aleksei Korotaev en maakten daarmee definitief schoon schip, nadat het eerder al de Mexicaanse pseudo-investeerder Mauricio García de la Vega de deur had uitgewerkt.

Een regionale groep investeerders heeft een plan ontworpen waarmee de toekomst van Roda moet worden gewaarborgd. De Limburgers krijgen de komende drie jaar op jaarbasis de beschikking over anderhalf miljoen euro extra. Daarmee willen de investeerders een stevig fundament onder de begroting leggen, het spelersbudget van de club vergroten en zo weer de sportieve weg omhoog inslaan.

In het afgebroken seizoen legde Roda JC beslag op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De afgelopen maanden, na het ontslag van Jean-Paul de Jong, fungeerde René Trost als interim-trainer van Roda JC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.