Streppel: 'Deze vreemde avond gaan we niet snel vergeten'

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel vat anderhalf uur in Kerkrade - na drie rode kaarten en drie doelpunten - kort maar kernachtig samen. 'Het was een vreemde avond', sprak hij nog ietwat beduusd.

Zijn ploeg kwam al na acht minuten uit een vrije trap van Sam Larsson op voorsprong en zat in de rust op rozen, door rode kaarten voor Abdul Ajagun en Christian Kum (beiden twee keer geel). Na de pauze liepen de Friezen uit naar 0-3. 'We hoopten dat we met 0-3 zouden winnen, maar de manier waarop en hoe dat allemaal is gegaan zullen we niet snel vergeten', zei Streppel voor de camera van FOX Sports.

'Het gaat wel om winnen. Of dat tegen negen, elf of twaalf mensen is, dat maakt mij niet zo heel veel uit. Na die twee rode kaarten moet je het koppie erbij houden, het baltempo hoog houden en via de flanken doorkomen. Dat hebben we niet zo heel goed gedaan in de tweede helft. We moesten direct na rust de 0-2 en 0-3 maken, dan kan het nog een monsterscore worden.'

Maar dat lieten de bezoekers na in een tweede helft waarin ook SC Heerenveen overigens nog tegen een rode prent aanliep, omdat Shay Facey eveneens twee gele kaarten kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis. 'We hadden niet echt de controle, maar waren in de tegenstoot levensgevaarlijk', analyseerde Streppel, die tegen Roda JC alweer de derde competitiezege op rij boekte. 'We kunnen nog veel en veel beter, maar dan moeten die schoonheidsfoutjes - zoals die gele kaarten - er wel uit. Maar 3,5 uur in de bus terug naar Friesland is niet erg na een 0-3 overwinning.'