'Streep door veelbesproken Feyenoord City'

Reacties

De komst van Feyenoord City is van de baan. Volgens RTV Rijnmond heeft Feyenoord besloten de stekker uit het project te trekken. Dat betekent dat er op korte termijn geen nieuw stadion wordt gebouwd in Rotterdam-Zuid.

'Streep door veelbesproken Feyenoord City'
© Pro Shots

Feyenoord en BAM voerden sinds 2019 intensieve gesprekken over het nieuwe onderkomen, maar het bouwconcern zag zich onlangs genoodzaakt de bedragen en voorwaarden te wijzigen. Door de drastisch gestegen bouwkosten acht Feyenoord het niet langer realistisch om door te gaan met Feyenoord City. Een woordvoerder van de Rotterdammers liet weten dat de club binnen enkele weken officieel duidelijkheid kan geven over het project.

Geen witte rook
De concrete plannen rondom een nieuw Feyenoord-stadion zijn er al jaren, maar witte rook bleef telkens uit. In september 2019 werd een volgende stap gezet, toen het definitieve ontwerp werd aangeboden aan de gemeenteraad van Rotterdam. Toen werd overigens ook gesteld dat de bouw van het stadion in april 2021 zou beginnen, en dat het nieuwe onderkomen in de zomer van 2024 af zou zijn. Dat is - zoals bekend - niet gebeurd.

Onder veel fans is de onvrede over een eventuele verhuizing enorm, terwijl er vorig jaar ook nog eens een vernietigend rapport verscheen. Feyenoord zou meer investeren in zijn stadion dan Europese topclubs als Barcelona, Bayern München, Juventus en Atlético Madrid in dat van hen. Toch kwam er uiteindelijk groen licht voor een technisch ontwerp, waarmee de volgende stap werd gezet, en werd het bestemmingsplan aangenomen.

Stadiondossier
Eerder dit jaar werd vervolgens ook het business case met enthousiasme ontvangen. Ondertussen is het onrustig bij Feyenoord, het stadiondossier steekt daarin ook telkens de kop op. Onlangs nog maakte algemeen directeur Mark Koevermans bekend dat hij per 1 december opstapt, vanwege de vele bedreigingen aan zijn adres. Die zouden (mede) te maken hebben met zijn aandeel in het ontwikkelen van de plannen voor een nieuw stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.