Stralende Solskjaer geniet met volle teugen van galavoorstelling Man United

Reacties

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer kan zijn geluk niet op na klinkende zege van zijn ploeg op LASK Linz. De Engelsen wonnen het heenduel in de achtste finales van de Europa League met 0-5.

Stralende Solskjaer geniet met volle teugen van galavoorstelling Man United
© Pro Shots
LASK Linz
LASK Linz
0 - 5
Manchester United
Manchester United

Solskjaer had nog een risico genomen in Oostenrijk door enkele vaste bassispelers rust te geven. United trad aan zonder David de Gea, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf en Anthony Martial. Toch maakte LASK, dat eerder in het toernooi zowel PSV als AZ uitschakelde, geen schijn van kans. De ploeg van Solskjaer speelde de Oostenrijkers kapot en maakte in de extra tijd met twee doelpunten een einde aan alle spanning.

Solskjaer was dan ook dolgelukkig achteraf. 'Het was niet alleen professioneel en efficiënt, maar we hebben ook gewoon heel goed gevoetbald. We hebben mooie goals gemaakt, de opbouw was bij vlagen geweldig, we hadden prachtige steekpasses en loopacties. Ik denk dat we min of meer alles hebben gekregen wat we gevraagd hebben van de jongens. De hele negentig minuten lang was het team uitstekend.'

De zege in Linz betekende de elfde wedstrijd op rij zonder nederlaag voor United. The Red Devils bereikten zo de kwartfinale van het FA Cup-toernooi, wonnen de derby tegen Manchester City en stegen naar de vijfde plaats in de Premier League, die waarschijnlijk rechtgeeft op Champions League-voetbal. 'Een fantastische reeks, maar we moeten hem nu gaande houden. Er komt een grote wedstrijd tegen Tottenham Hotspur aan', reageerde Solskjaer tegenover het clubkanaal.

'Maar natuurlijk is dit lekker. We zijn allemaal mensen. Voetballers met vertrouwen spelen beter dan voetballers zonder vertrouwen. En het vertrouwen is momenteel erg groot bij ons. We hebben vandaag wat gerouleerd en alle spelers hebben echt hun kans gegrepen. Zij voeren de druk op, het wordt steeds lastig om een basiselftal te kiezen', aldus Solskjar, die ook alle doelpuntenmakers nog even individueel prees.

'Het waren alle vijf goals van hoge kwaliteit, zoals de eerste van Odion Ighalo Hij had ook een aantal geweldige aannames en het was mooi om te zien dat Daniel James weer in vorm is. Wat een pass van Fred bij de goal van Juan Mata, en Juan blijft ook heel rustig. Dan heb je de goal van Mason Greenwood, dit is gewoon wat hij doet, grote klasse. De keeper gaf hem niet veel ruimte, maar hij knalde hem gewoon via de paal binnen. En ik ben ook heel blij voor Andreas Pereira dat hij nog een doelpunt meepakte. Iedere goal was top en we hadden er eigenlijk nog meer moeten maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.