Strafrechtelijk onderzoek naar wangedrag FC Twente-fans

Reacties

FC Twente en de politie hebben tien individuen in beeld die betrokken waren bij de ongeregeldheden tijdens de laatste competitiewedstrijd van de Tukkers.

Strafrechtelijk onderzoek naar wangedrag FC Twente-fans

In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (1-1) werd de wedstrijd tot tweemaal toe stilgelegd door scheidsrechter Edwin van de Graaf, nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid (zie video onder). Aan het einde van de wedstrijd betraden enkele fans zelfs het veld.

De politie is naar aanleiding van de diverse incidenten zondag een strafrechtelijk onderzoek gestart. De identiteit van de twee mannen die het veld zijn opgelopen is bekend, net als wie de personen zijn die met vuurwerk gooiden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Algemeen directeur Erik Velderman reageert op de website van FC Twente: 'Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat er veel emotie is na dit verschrikkelijke seizoen. Die voelen we zelf ook. Maar wat er zondag is gebeurd, dat kunnen we nooit accepteren. Daarvoor geldt geen enkel excuus. In de rest van het stadion merkte je ook dat men zich hier van distantieerde.'

'Het enige wat ons te doen staat is de verantwoordelijke individuen keihard aanpakken', gaat Velderman verder. 'We willen hen gewoon niet meer in ons stadion hebben. Een aantal van hen zal een levenslang stadionverbod krijgen als het aan ons ligt. Ik blijf het zeggen: het kan niet zo zijn dat een kleine groep raddraaiers het voor al die goedwillende supporters verpest.'

FC Twente wist voorafgaande aan het duel met NAC dat het gedegradeerd was. Of de club een boete krijgt vanwege het wangedrag van de fans is nog niet bekend. De schade aan het veld als gevolg van het vuurwerk bedraagt tweeduizend euro. De club zal deze schade verhalen op de verantwoordelijke individuen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.