Straf dreigt voor Chelsea: onthullingen over geheime betalingen onder Abramovich

Reacties

Chelsea hangt mogelijk een straf van de Premier League boven het hoofd, nu er nieuwe informatie is uitgelekt over geheime betalingen onder het bewind van voormalig eigenaar Roman Abramovich. Met dat nieuws komt The Guardian woensdag naar buiten.

Straf dreigt voor Chelsea: onthullingen over geheime betalingen onder Abramovich
© Pro Shots

Uit een onderzoek dat de Britse krant samen met enkele andere partijen heeft uitgevoerd blijkt dat Chelsea een decennium lang een hele reeks betalingen heeft gedaan via offshorebedrijven die in handen waren van Abramovich. Er zouden tientallen miljoen euro's mee zijn gemoeid. De geldstromen worden onder meer gelinkt aan de transfer van Eden Hazard van Lille naar Chelsea in 2012, de aanstelling van trainer Antonio Conte in 2016 en het aantrekken van Samuel Eto'o en Willian, die in 2013 allebei overkwamen van het Russische FC Anzhi.

Tussenpersonen die mogelijk hebben geprofiteerd van de betalingen zijn de zaakwaarnemers van Conte en Hazard en enkele officials van Chelsea. Als er bewijs is dat de club met de transacties via derde partijen de financiële regelgeving van de Premier League en/of de UEFA heeft geprobeerd te omzeilen, dan zou dat tot een boete of een puntenstraf kunnen leiden. Het financiële beleid van Chelsea onder Abramovich wordt al onderzocht door de Premier League, omdat de nieuwe eigenaar Todd Boehly rapporteerde dat de financiën niet compleet waren.

Op de lijst met geheime betalingen komt ook de naam van Vlado Lemic voor. De Servische zaakwaarnemer speelde een belangrijke rol bij de transfers van Arjen Robben, Branislav Ivanovic en Nemanja Matic naar Chelsea en de aanstelling van Carlo Ancelotti als trainer. In de documenten staat ook een betaling van 250 duizend pond aan voormalig technisch directeur Frank Arnesen. Volgens de Deen gaat het om een bonus. Arnesen had nooit enig vermoeden dat de betaling in strijd was met de regels en heeft die ook aangegeven bij de belastingdienst.

Eerder dit jaar kwam The Guardian ook al met nieuws naar buiten over geheime betalingen van Chelsea en Vitesse. Toen kwamen we met dit PRO-stuk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.