Stoitchkov maakt eerste goal voor DC United

Hristo Stoitchkov heeft zaterdag zijn eerste officiële doelpunt in dienst van zijn nieuwe club DC United gemaakt. De 37-jarige Bulgaarse vedette, die in het voorjaar overkwam van Chicago Fire, hielp de ploeg uit Washington aan een belangrijk punt in het duel met New England Revolution (1-1).

DC United, waar ook voormalig Willem II- en NAC-aanvaller Earnie Stewart speelt, breidde zijn ongeslagen reeks in de MLS door het gelijke spel uit naar vier wedstrijden. De club speelde liefst zes van haar elf competitieduels tot nu toe gelijk.

Negatief clubrecord GalaxyRegerend landskampioen Los Angeles Galaxy zette in de uitwedstrijd tegen New York/New Jersey MetroStars een negatieve reeks voort. De ploeg uit Californië verloor met 1-0 en bleef zo voor de negende keer op rij zonder zege in een uitduel, een clubrecord.

Bijzondere prestatie PrekiDe tot Amerikaan genaturaliseerde Joegloslaaf Preki Radosavljevic van Kansas City Wizards leverde zaterdag een bijzondere prestatie. De middenvelder had twee dagen voor zijn veertigste verjaardag een belangrijk aandeel in de 4-2 zege op Chicago Fire. Preki scoorde zelf één keer en leverde liefst drie assists.

Preki heeft nu 72 doelpunten en liefst 99 assists in de reguliere Amerikaanse profcompetitie op zijn naam staan. Op de eeuwige topscorerslijst van de MLS staat hij vierde. Op de ranglijst van spelers met de meeste assists moet hij alleen nog Carlos Valderrama (114 assists) voor zich dulden.

Kreis bijna topscorer aller tijdenDallas Burn-aanvaller Jason Kreis droeg met zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen bij aan een 3-1 zege op Colorado Rapids. De 30-jarige spits voerde zijn doelpuntentotaal in de MLS op naar 85 en is nog maar drie treffers verwijderd van het record van Roy Lassiter, die sinds de start van de MLS in 1996 met 88 goals topscorer aller tijden is.

Bekijk hier al onze video's