Stoft Napoli het nummer van Maradona af voor James?

Reacties

De vermoedelijke komst van James Rodríguez naar Napoli houdt de gemoederen bezig in de havenstad. Het is lang geleden dat een speler met een dergelijke statuur bij de club tekende en dus is er een discussie losgebarsten over het afstoffen van het legendarische rugnummer 10.

Stoft Napoli het nummer van Maradona af voor James?

Napoli wordt deze zomer in verband gebracht met verschillende grote namen, zoals Mauro Icardi, Hirving Lozano en James. De Colombiaanse spelmaker is na een periode bij Bayern München teruggekeerd bij broodheer Real Madrid en heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar Napels.

Volgens Italiaanse media onderhandelen Real Madrid en Napoli nog altijd over James. Het discussiepunt: wordt James verhuurd of verkocht? Ook Atlético Madrid wordt genoemd als bestemming voor de begenadigde linkspoot, die zo'n 42 miljoen euro moet opleveren.

James lijkt in ieder geval niet meer in de plannen van De Koninklijke voor te komen. Terwijl de selectie zonder hem vertrekt voor een tour door Canada, speelde de hoofdrolspeler een potje voetbal met zijn vrienden uit Colombia, waaronder Napoli-doelman David Ospina.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mocht de transfer eindelijk rondkomen, dan lonkt nummer 10 voor James in Napels. Maar er gaan nu al stemmen op om hem dat te ontzeggen, omdat het nummer zoveel symbolische waarde heeft. Overal in Napels zijn uitingen te vinden van de verering van Diego Armanda Maradona, die een goddelijke status heeft door zijn memorabele optredens in de jaren tachtig en negentig voor de club die grotendeels daardoor de UEFA Cup in 1989 en de Scudetto in 1987 en 1990 won.

Na het afscheid van Maradona werd het legendarische nummer alleen gebruikt toen Napoli in de Serie C speelde, waar teams destijds verplicht met nummers van 1 tot en met 11 moesten spelen. De relatief onbekende Argentijn Roberto Sosa was op 30 april 2006 in zijn laatste duel voor Napoli de laatste speler die het droeg, op zijn eigen verzoek. Hij scoorde volgens eigen zeggen 'met dank aan het magische nummer' en dat leverde emotionele televisie op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar Sosa wil zijn status graag behouden. 'Ik zou James nooit nummer 10 geven. Hij is getalenteerd, maar heeft niet 1 procent van het talent dat Maradona had', zei hij tegen Marca. Daar sluit Diego Maradona Junior zich maar al te graag bij aan. 'Het is een droom dat James naar Napoli komt. Een voetballer van zijn kwaliteit, met zijn linkervoet, maakt het team beter', zegt hij nog vriendelijk tegen Marca, waarna een dringend advies volgt. 'Blijf van het shirt met nummer 10 af. Het is privébezit van mijn familie. Het behoort toe aan mijn vader.'

Zoals gewoonlijk zal trainer Carlo Ancelotti, die bij Real Madrid en Bayern met James samenwerkte, slechts een wenkbrauw optrekken bij het rumoer over James' rugnummer. De nuchtere Italiaan wil niet op de zaken vooruitlopen en wacht geduldig totdat hij zijn protegé weer kan verwelkomen. 'Het belangrijkste is dat hij een Azzurri-shirt zal aantrekken. Zijn nummer is niet belangrijk. Hij heeft tijd en geduld nodig.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.