'Stevens verkiest ervaren derde keus in Schalke-doel'

Schalke 04 hoopt zo snel mogelijk een vervanger aan te trekken voor de zwaargeblesseerde keeper Ralf Fährmann. De 23-goalie is als gevolg van zijn zondag opgelopen knieblessure de rest van dit jaar uitgeschakeld.

'Stevens verkiest ervaren derde keus in Schalke-doel'

Tot dat moment heeft trainer Huub Stevens alleen de beschikking over Lars Unnerstall (21), dit seizoen de eerste vervanger van Fährmann, en routinier Mathias Schober (35). Waar technisch directeur Horst Heldt de verwachting uitspreekt dat Unnerstall gewoon zal keepen in het Europa League-duel bij AEK Larnaca van donderdag, is Stevens minder resoluut.

'Lars heeft het zondag tegen 1. FC Kaiserslautern goed gedaan als vervanger van Ralf', stelt Stevens in Kicker. 'De vraag is alleen wat het elftal nodig heeft, ervaring, een keeper die veel communiceert? Daarin is Mathias Schober verder dan Lars...'

Onder Stevens' voorganger Ralf Rangnick degradeerde Schober deze zomer als tweede doelman naar de rol van derde keus. Ook in Stevens' eerste periode bij Schalke 04 (1996-2002) maakte hij jarenlang deel uit van de selectie.

In het seizoen 2000/01 was Schober er in grote mate verantwoordelijk voor dat Schalke 04 zijn eerste Bundesliga-titel ooit misliep. Als huurling van Hamburger SV beging hij in blessuretijd van het onderlinge duel met Bayern München (1-1) op de laatste speeldag een kapitale fout, waardoor de Zuid-Duitsers op het allerlaatste moment de titel onder de neus van Schalke 04 wegkaapten.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's