Stevens en Ten Cate lopen Champions League mis

Panathinaikos en Henk ten Cate liepen door een nieuwe nederlaag de Champions League mis. Red Bull Salzburg en Huub Stevens onderging in Israël hetzelfde lot.

Atlético Madrid-Panathainikos 2-0 (3-2) Mocht Panathinaikos nog illusies hebben gekoesterd over een stunt in Vicente Calderon, dan was daar na vijf minuten al weinig meer van over. Atlético Madrid, dat de heenwedstrijd met 3-2 had gewonnen, zat door een ongelukkige actie van Loukas Vintra al vroeg op rozen. De verdediger van Panathinaikos werkte een inzet van Diego Forlán achter zijn eigen keeper Mario Galinovic.

Met de Spaanse goal vervloog de Griekse hoop op een stunt en dat was te zien aan de ploeg van trainer Henk ten Cate. Atlético Madrid had weinig te vrezen van de Griekse opponent. Voor Panathinaikos bleef het leed niet beperkt tot een nederlaag. Halverwege de tweede helft kreeg spits Djibril Cissé een rode kaart van scheidsrechter Pieter Vink voor een charge met twee benen op Simão. Atlético liep met een man meer uit naar 2-0. Sergio Agüero bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-0.

Maccabi Haifa-Red Bull Salzburg 3-0 (2-1) Met Barry Opdam als enige Nederlander aan de aftrap deed Red Bull Salzburg een poging de 2-1 nederlaag van een week eerder weg te poetsen. De Oostenrijkse formatie van Huub Stevens slaagde niet in die opzet. Maccabi Haifa maakte hardhandig een einde en stuurde Red Bull Salzburg met een 3-0 nederlaag naar huis. De doelpunten kwamen op naam van Vladimir Dvalishvili, Eyal Golasa en Mohammad Ghadir.

Anderlecht-Olympique Lyon 1-3 (1-5) Olympique Lyon hoefde zich na de 5-1 overwinning op Anderlecht in de heenwedstrijd al weinig zorgen meer te maken. Een zuivere hattrick van Lisandro López (foto onder) maakte een einde aan het laatste restje onzekerheid. De Argentijnse aanvaller scoorde in Brussel drie keer in een tijdsbestek van vijftien minuten, waardoor de tweede helft een formaliteit werd. Matías Suárez redde vanaf de strafschopstip de eer van Anderlecht, dat zich net als Panathinaikos en Red Bull Salzburg moet gaan richten op de Europa League.