Steunpilaren Memphis en Wijnaldum ontbreken op training Oranje

Reacties

Drie dagen voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland heeft het Nederlands elftal opnieuw zonder Memphis Depay en Georginio Wijnaldum getraind. 

Steunpilaren Memphis en Wijnaldum ontbreken op training Oranje
© Pro Shots
Noord-Ierland
Noord-Ierland
0 - 0
Nederland
Nederland

De met een hamstringblessure kampende Memphis trainde weer apart van de groep, terwijl de zieke Wijnaldum in de gym was. Zondag speelde de middenvelder van Liverpool nog gewoon mee tegen Manchester City (3-1) en de verwachting is niet dat zijn optreden tegen Noord-Ierland aankomende zaterdag gevaar loopt.

Bij Memphis ligt dat anders. De aanvaller van Olympique Lyon miste zondag de kraker tegen Olympique Marseille al door de blessure die hij vorige week opliep in de Champions League tegen Benfica, waardoor het onzeker is of hij op tijd fit is voor het duel op Windsor Park. Desondanks wilde Memphis deel uit maken van de selectie.

Nederland kan zich zaterdag plaatsen voor het EK als het gelijkspeelt tegen Noord-Ierland. Anders volgt drie dagen later nog een tweede kans, als Estland op bezoek komt in Amsterdam. In de voorbij kwalificatieduels waren Memphis (zes goals, zeven assists) en Wijnaldum (vijf goals, drie assists) erg belangrijk voor Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.