Steun voor Koeman: 'Xavi respecteert hem te veel om hem te vervangen'

Reacties

Clubman Joan Gaspart heeft vertrouwen in een goede afloop voor Barcelona en trainer Ronald Koeman. De voormalig voorzitter van de club denkt ook dat Koeman niet bang hoeft te zijn voor 'opvolger' Xavi.

Steun voor Koeman: 'Xavi respecteert hem te veel om hem te vervangen'
© Pro Shots

Xavi wordt al langer aan Barça gelinkt, maar de Spaanse oud-middenvelder hield in het verleden zelf de boot af. Gaspart, die van 2000 tot en met 2003 voorzitter van Barcelona was en dus Louis van Gaal als trainer meemaakte, denkt wel te weten waarom Xavi vooralsnog niet toehapte. 'Ik zie Koeman niet vervangen worden door Xavi. Hij respecteert Koeman te veel om hem te vervangen. Het beste voor Barça zou ook zijn als Koeman door mag gaan', stelt Gaspart in gesprek met Marca.

De positie van Koeman stond onder druk door de povere resultaten, maar huidig voorzitter Joan Laporta heeft inmiddels zijn vertrouwen uitgesproken in de Nederlandse coach. Terecht, vindt Gaspart. Hij ziet namelijk de potentie in het elftal. 'Ik heb vertrouwen in Koeman. Hij verricht geweldig werk en houdt van de club. Ik denk dat als het elftal weer compleet is, Barça het compleet om gaat draaien.'

Koeman kreeg dit seizoen niet alleen te maken met het vertrek van sterspeler Lionel Messi, daarnaast waren meerdere sleutelspelers geblesseerd. Ansu Fati miste een groot deel van de openingsfase van het seizoen, terwijl aanwinst Sergio Agüero nog geen speelminuten maakte. De spits is inmiddels weer begonnen op de training, samen met Ousmane Dembélé.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.