Sterspeler Werner twijfelgeval in cruciaal CL-duel RB Leipzig

Reacties

Timo Werner is een twijfelgeval bij RB Leipzig in aanloop naar het duel met FC Porto dinsdagavond in de derde speelronde van de Champions League. Leipzig moet winnen om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in groep G.

Sterspeler Werner twijfelgeval in cruciaal CL-duel RB Leipzig

Afgelopen weekend boekte de ploeg van coach Ralph Hasenhüttl nog een spectaculaire zege (2-3) op het Borussia Dortmund van Peter Bosz. Maar zo'n wedstrijd zal het dinsdagavond niet worden volgens de coach. 'De wedstrijd zal bepaald worden op details', zo verzekerde Hasenhüttl op de persconferentie voorafgaand aan het duel. 'Desondanks zijn we er zeker van dat we onze eerste thuisoverwinning gaan boeken in de Champions League.'

Dat zal dan waarschijnlijk moeten gaan gebeuren zonder sterspeler Timo Werner. Volgens de coach is de spits nog niet helemaal fit en zal hij vermoedelijk op de bank moeten beginnen. De 21-jarige Duitser scoorde dit seizoen al zes keer voor de ploeg in negen wedstrijden.

Hasenhüttl hoopt voor vanavond dan ook op bevliegingen van andere spelers zoals Bruma, die afgelopen weekend nog belangrijk was met een assist. 'Hij was zeer belangrijk in de wedstrijd tegen Dortmund. Zijn loopacties binnen het zestienmetergebied zijn fantastisch.' Bruma zelf heeft ook vertrouwen in een goede afloop. 'Het wordt niet makkelijk. Spelers als Yacine Brahimi en Vincent Aboubakar hebben enorm veel kwaliteiten. Maar we spelen thuis en hebben de fans achter ons staan.'

In groep G staat Leipzig na twee wedstrijden op slechts één punt, evenveel als Monaco. Besiktas gaat aan de leiding met zes punten gevolgd door Porto, dat op drie punten staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.