Sterspeelster Frankrijk klaar voor rentree na ontslag bondscoach: 'Waarom niet?'

Reacties

Nu de Franse bond schoon schip heeft gemaakt met het ontslag van Corinne Diacre, is sterspeelster Wendie Renard bereid terug te keren bij het nationale team.

Sterspeelster Frankrijk klaar voor rentree na ontslag bondscoach: 'Waarom niet?'
© Pro Shots

De 32-jarige Renard gold jarenlang als uithangbord en aanvoerder van het Franse vrouwenelftal. Net als ploeggenoten Kadidiatou Diani en Marie-Antoinette Katoto maakte de speelster van Olympique Lyon eind februari bekend dat ze de toenmalig bondscoach beu waren en zich niet langer beschikbaar stelde voor hun land.

'Het is aan de nieuwe bondscoach of ik word geselecteerd. Maar waarom zou ik niet terugkeren?', zegt Renard inmiddels tegen Europe 1. 'Ik ben een vechter. Ik hou van dit shirt en ik wil er alles aan doen om een titel te veroveren.'

Wie die nieuwe bondscoach wordt, is nog niet bekend. Het boterde al langere tijd niet tussen Renard en de afgelopen donderdag ontslagen Diacre. Zo pakte Diacre in 2017 al de aanvoerdersband af van Renard. Die kreeg de verdediger in 2021 wel weer terug.

Als Renard daadwerkelijk terugkeert, zal er nog wel even stevig gesproken moeten worden. Renard kreeg van de bond namelijk een veeg uit de pan: zij maakte haar ongenoegen kenbaar via Instagram. In het statement van de FFF stond dat het voortaan niet de bedoeling is om onvrede op sociale media te uiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.