Sterke comeback Bayern en Bruggink helpt Hannover

Bayern München maakte tegen Eintracht Frankfurt een achterstand goed. VfB Stuttgart meldt zich in de topvijf en Arnold Bruggink was heel belangrijk voor Hannover 96.

Eintracht Frankfurt-Bayern München 1-3
Bayern-coach Ottmar Hitzfeld had enkele vaste krachten zoals Oliver Kahn, Mark van Bommel, Miroslav Klose en Zé Roberto rust gegund en dat brak zijn ploeg bijna op. Want Eintracht was met name in de eerste helft sterker. De thuisploeg was via een rake kopbal van Benjamin Köhler op een verdiende 1-0 gekomen.

In het laatste half uur bleek Bayern toch beter. In de zestigste minuut kopte Daniel Van Buyten binnen na een hoekschop van Bastian Schweinsteiger. En diezelfde Schweini leverde door goed doorzetten de assist voor Luca Toni, die met een intikker in de 74ste minuut 1-2 maakte. Vijf minuten voor tijd knikte de Italiaan ook de laatste goal op het scorebord, ditmaal na voorbereidend werk van Jan Schlaudraff.

VfB Stuttgart-1. FC Nürnberg 3-0
Al na een half uur was het duel beslist en koesterde Stuttgart een 3-0 voorsprong. Cacau profiteerde al in de derde minuut van een te korte terugkopbal van Horacio Javier Pinola. Tien minuten later bleef Antonio Da Silva koel alleen voor doelman Jaromir Blazek. En in de 31ste minuut kopte Fernando Meira raak na een hoekschop van Da Silva.

Arminia Bielefeld-Bayer Leverkusen 1-0
André Mijatovic besliste het duel. In de 51ste minuut zorgde de Kroatische centrale verdediger met een rake kopbal na een vrije trap van Thorben Marx voor de winnende treffer. De thuisploeg was ook de betere, maar Bayer mocht blijven hopen omdat Arminia er maar niet in slaagde een tweede goal te maken. Zo miste Mijatovic vlak voor tijd een strafschop, hij knalde op de paal.

Borussia Dortmund-Hannover 96 1-3
Arnold Bruggink speelde een hoofdrol bij Hannover. Vlak voor rust maakte hij de 0-1 met een vrije trap, die tot verbazing van zowel Borussia als Hannover het doel indraaide. Vier minuten later kopte Frank Fahrenhorst de 0-2 binnen en in de 78ste minuut was het Szabolcs Huszti, die na een fraaie pass van Bruggink scoorde met zijn rechter.

MSV Duisburg-Karlsruher SC 0-1
Tamas Hajnal bezorgde Duisburg een koude douche. Als er een ploeg verdiende te winnen, dan was het de thuisploeg van rechtsback Michael Lamey. Maar vlak voor tijd sloeg het verdedigende Karlsruher toe en scoorde Hajnal uit een fraaie aanval.

Bayern behield de voorsprong van tien punten op Werder Bremen. Stuttgart klimt naar de vijfde plaats en Bayer zakt naar de zesde plaats. Arminia ontstijgt de degradatiezone en is nu vijftiende.