Sterk gewijzigd Dinamo Kiev struikelt in aanloop naar Ajax-thuis

Dinamo Kiev heeft drie dagen voor de belangrijke wedstrijd tegen Ajax voor het eerst in dit seizoen puntenverlies geleden in de nationale competitie. De topclub uit Oekraïne ging in de fout tegen Chornomorets Odessa.

Chornomorets Odessa
1 - 1
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Dinamo hoopte in Odessa wat aan het zelfvertrouwen te kunnen werken voor de wedstrijd van dinsdag tegen Ajax, waarin het een 3-1 nederlaag moet wegpoetsen om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Met het oog op dit belangrijke duel gaf Dinamo-coach Alexander Khatskevich de nodige spelers rust. Van de elf namen die woensdag begonnen in Amsterdam, stonden zaterdag alleen doelman Denys Boyko, verdediger Mykyta Burda en middenvelder Viktor Tsygankov in de basis.

Tsygankov is de sterspeler van Dinamo en de hoop van de fans voor de return tegen Ajax. Uit bij Odessa kon de twintigjarige technicus het verschil echter niet maken. Dinamo kwam na een uur nog wel op voorsprong, toen aanvaller Nazariy Rusyn (die woensdag tegen Ajax nog negentig minuten op de bank bleef zitten) met een knappe kopbal na een pass van achteruit de score opende. Vijf minuten voor tijd kwam Odessa echter nog langszij. Gleb Grachev voorkwam een zege van Dinamo.

Met het gelijkspel komt er een einde aan een opvallende reeks van Dinamo. De ploeg van Khatskevich won de eerste vier competitiewedstrijden allemaal met 1-0 (of 0-1) en was aan het begin van dit seizoen met dezelfde cijfers te sterk voor Shakhtar Donetsk in de strijd om de Oekraïense Super Cup.