Sterk FC Utrecht bezorgt Bosz een vervelende middag

FC Utrecht heeft vrijdagmiddag vertrouwen getankt in het oefenduel met Bayer Leverkusen: 3-4. De ploeg van John van den Brom maakte een sterke indruk tegen de Duitse club van trainer Peter Bosz, waar Daley Sinkgraven een basisplaats had.

Bosz stuurde bepaald geen B-elftal het veld op. Sterker nog, vrijwel alle grote namen speelden. Toch was het FC Utrecht dat al snel het initiatief te pakken had. In de zeventiende minuut werd de weer helemaal fitte Adrián Dalmau vrijgespeeld en oog in oog met doelman Lukas Hradecky maakte de spits geen fout: 0-1.

Waar Simon Gustafson en Sander van de Streek grote kansen op de 0-2 lieten liggen, viel het tweede doelpunt tien minuten voor rust alsnog. Sean Klaiber schoot van afstand via de binnenkant van de paal raak. Tegenvallers in de eerste helft waren het uitvallen van Willem Janssen, Adam Maher en Maarten Paes.

Ook zonder dat drietal bleef FC Utrecht een sterke wedstrijd spelen. In de 51ste minuut werd het zelfs 0-3 tegen de manschappen van Bosz. Gyrano Kerk (foto) troefde zijn tegenstander af met een fraaie kapbeweging en schoot feilloos raak.

Een prachtige volley van toptalent Kai Havertz maakte de stand iets draaglijker voor Leverkusen en de slotfase werd zelfs nog spannend toen Kevin Volland ontsnapte aan de Utrechtse defensie en de 2-3 binnenschoot. Een knappe comeback zat er desondanks niet in. Eros Maddy zorgde van dichtbij voor de beslissing: 2-4. Ook het late doelpunt van Havertz, zijn tweede, maakte geen verschil meer.