Stelling: Er was niks mis met de opstelling van PSV tegen ADO

Reacties

De Champions League ontwaakt na twee maanden uit zijn winterslaap en in de Europa League beginnen Ajax en PSV aan de knock-outfase. De hervatting van de Europese competities loopt als een rode draad door onze talkshow, die zoals elke maandag om 16.00 uur begint. Kees van Wonderen, goed voor 48 Europese duels namens Feyenoord en nu actief als trainer van Go Ahead Eagles, schuift aan als gast.

Stelling: Er was niks mis met de opstelling van PSV tegen ADO

Zondag was het exact een halfjaar geleden dat Barcelona met 8-2 door Bayern München in de pan werd gehakt. De dreun luidde een periode vol veranderingen in bij de Catalanen. Onder Ronald Koeman werd aanvankelijk wisselvallig gepresteerd, maar de laatste maanden rijgt de ploeg de overwinningen aaneen, met Lionel Messi die zijn topvorm benadert.

Het zorgt voor nieuwsgierigheid in de aanloop naar de clash met Paris Saint-Germain in de knock-outfase van de Champions League. Dinsdag staan beide teams tegenover elkaar in Camp Nou in een herhaling van de wedstrijd van de remontada van vier seizoenen geleden, toen Barcelona dankzij een 6-1 zege de 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd wegpoetste. Neymar speelde destijds weergaloos bij de Catalanen, waarna PSG hem in die zomer naar Parijs haalde. In Frankrijk wordt de duurste speler aller tijden echter geplaagd door het blessurespook: door fysiek leed miste de dribbelaar al 89 officiële duels sinds zijn veelbesproken overstap en ook dinsdag zal hij niet van de partij zijn. Een fikse aderlating voor de verliezend finalist van vorig seizoen.

We praten erover met Süleyman Öztürk, die namens VI al het buitenlandse topvoetbal op de voet volgt. Hij zal onder meer ingaan op de stelling 'Zonder Neymar gaat PSG eraf tegen Barcelona'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europa League
Vanzelfsprekend richten we de blik eveneens op de Europa League, waarin Ajax en PSV donderdagavond stuiten op respectievelijk de Franse (Lille) en de Griekse (Olympiakos Piraeus) koploper. Bij de Eindhovenaren dreunt het 2-2 gelijkspel tegen ADO Den Haag mogelijk nog na. Mild uitgedrukt deed PSV zichzelf tekort met een punt.

Met PSV-watcher Marco Timmer bespreken we de situatie bij de Eindhovenaren en zoomen we onder meer in op de opstelling van Roger Schmidt voor het duel bij ADO. Onder anderen Mohamed Ihattaren en Denzel Dumfries startten op de bank in de Hofstad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tadic-variant
Het in de Eredivisie uitstekend presterende Ajax werkt zonder de niet ingeschreven Sébastien Haller toe naar de clash tegen Lille, de club die in het voorbije Champions League-seizoen tot twee keer toe werd verslagen door de Amsterdammers. De vraag in de aanloop naar het weerzien is vooral hoe Erik ten Hag de absentie van de recordaankoop opvangt. Moet de sinds de Champions League-campagne van 2018/19 befaamde Tadic-variant uit de kast worden getrokken? Met Dusan Tadic in de rol van spits werkte Ajax twee seizoenen terug onvergetelijke duels af in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tandem Klaassen/Haller dodelijk, maar niet in Europa: wat wordt de EL-variant?

De talkshow van VI wordt elke maandag vanaf 16.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Voetbal International, dat bijna 127.000 abonnees telt en maandelijks ruim twee miljoen kijkers trekt. Ook is de show live te volgen via de app en (mobiele) website van VI.

App-update
Om de online talkshow goed te kunnen bekijken via de VI-app is het belangrijk dat de nieuwste update is geïnstalleerd. Bekijk in de App Store voor Android of iOS of je de nieuwste versie op je telefoon hebt. In de nieuwe app is ook een aantal bugfixes toegepast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.