FC Twente is ook na de zondag foutloos gebleven in eigen huis. Voor de derde opeenvolgende keer werd de nul gehouden in een Eredivisie-thuiswedstrijd, RKC Waalwijk werd ditmaal van het scoren afgehouden.

FC Twente
FC Twente
3 - 0
RKC Waalwijk

Eerder dit seizoen beten de aanvallers van Fortuna Sittard, Excelsior, Vitesse en FC Groningen al hun tanden stuk op de Enschedese defensie. PSV verloor ook in Enschede, maar kwam als enig team tot scoren in de Grolsch Veste (2-1). RKC kwam met name in de tweede helft tegen Twente dicht bij een doelpunt, maar de aansluitingstreffer viel niet.

Sem Steijn had Twente in de eerste helft op een comfortabele voorsprong gezet. Tien minuten voor rust tikte hij binnen na een sterke actie van Václav Cerny, kort voor de rust schoot hij hard raak op aangeven van Gijs Smal. Daarvoor was Steijn echter ook negatief betrokken bij een moment voor Twente, door zijn handsbal werd een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel afgekeurd.

FC Twente kreeg slechts zeven doelpunten tegen in de Eredivisie, geen enkele club doet het op dat gebied beter.

Met een 2-0 voorsprong op zak ging Twente wat meer achterover leunen, waardoor ook RKC gevaarlijk kon worden. Met name invaller Zakaria Bakkali had het in de tweede helft een stuk spannender kunnen maken, maar zijn kopbal van dichtbij eindigde niet tussen de palen. In de slotfase kreeg Van Wolfswinkel alsnog een doelpunt achter zijn naam, hij bepaalde uit de rebound de eindstand op 3-0.

Door de doelpunten van Steijn neemt Twente weer afstand van Sparta Rotterdam, waar vader Maurice Steijn aan het roer staat. De druk wordt ook weer bij AZ en Feyenoord gelegd. De Alkmaarders komen zondagmiddag in actie tegen FC Volendam, Feyenoord speelt niet dit weekend, het duel met SC Cambuur is uitgesteld wegens de Europese verplichtingen van Feyenoord.