Steijn bezorgt FC Twente kinderlijk eenvoudige zege op Go Ahead

FC Twente heeft zondagmiddag gemakkelijk afgerekend met Go Ahead Eagles (3-0). Mede door twee goals van Sem Steijn kon de ploeg van Joseph Oosting al vroeg in de tweede helft gas terugnemen.

FC Twente
FC Twente
3 - 0
Go Ahead Eagles

Twente kwam al vroeg op voorsprong, in de twaalfde minuut. Joshua Brenet pikte de bal op en speelde die snel naar de vrijstaande Steijn. De aanvallende middenvelder schoot vanuit de draai snoeihard binnen en liet Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange kansloos. Een knap doelpunt van Steijn, die voor het eerst sinds december scoorde.

En Steijn bleek helemaal los, want in de 36ste minuut verdubbelde hij de voorsprong van Twente en maakte hij zijn twaalfde Eredivisie-doelpunt dit seizoen. Deze keer trok Gijs Smal de bal goed voor en kon de 22-jarige Steijn de bal in de rechteronderhoek schieten. Met twee schoten op doel zorgde de effectieve Steijn zo voor twee doelpunten. Go Ahead Eagles schoot in de eerste helft niet een keer tussen de palen.

Na de rust kreeg Steijn al snel kansen om zijn derde doelpunt te maken, maar hij kopte naast en schoot voorlangs. Go Ahead had bar weinig te vertellen in Enschede en na een uur spelen kopte Brenet uit een corner ook de 3-0 binnen. Finn Stokkers schoot in de 66ste minuut voor het eerst op doel namens Go Ahead, maar Lars Unnerstall stopte zijn inzet.

Dichter in de buurt bij een doelpunt kwamen de bezoekers uit Deventer niet en dus bleef het 3-0. Twente nam na het derde doelpunt van Brenet gas terug en kon krachten sparen voor het volgende duel met Vitesse komende zaterdag. De ploeg van Joseph Oosting blijft derde in de Eredivisie, acht punten los van AZ, dat zondagmiddag nog tegen Ajax speelt.