Langverwachte goal zorgt voor opluchting bij Steijn

Sem Steijn is blij dat hij eindelijk weer eens gescoord heeft. Tegen Go Ahead Eagles maakte hij zijn eerste doelpunt(en) sinds december.

FC Twente
FC Twente
3 - 0
Go Ahead Eagles

'Ik weet wel dat ik gewoon mijn doelpunten ga maken', vertelde Steijn na afloop van het duel aan ESPN. De aanvallende middenvelder had al sinds het duel met Sparta Rotterdam van 17 december niet meer gescoord. 'Hoe langer het duurt, des te eerder dat doelpunt komt. Zo zie ik het maar', redeneerde hij. 'Maar het is wel lekker als hij er dan in zit, dat geeft wel een bepaalde opluchting.'

Steijn scoorde twee keer in de eerste helft tegen Go Ahead. Alleen Brian Brobbey (12) maakte meer doelpunten in de eerste helft dan Steijn (10). In totaal staat Steijn na het treffen met Go Ahead op twaalf goals in de Eredivisie. Bij de 2-0 speelde verdediger Gijs Smal een belangrijke rol met een goede assist. 'Hij wachtte en was aan het zoeken. Hij speelde de bal bewust door de benen, dat geeft aan dat hij heel veel kwaliteit heeft', aldus Steijn.

Het enige smetje op de wedstrijd voor Steijn was het feit dat hij geen hattrick wist te maken. 'Ik heb de kansen gehad, zeker de bal van Joshua (Brenet, red.) die ik voorlangs schiet', gaf de 22-jarige Steijn toe. 'Die moet er met mijn kwaliteiten eigenlijk wel in.'

Twente-aanvoerder Robin Pröpper was uiteraard ook blij dat Steijn eindelijk weer scoorde. 'Hij ging zo hard van start en als je dan zeven wedstrijden op rij niet scoort, begint dat op gegeven moment te knagen', zei Pröpper. 'Het heeft vast wat met hem gedaan, maar Sem bleef hard werken en dan komt het er een keer uit.'

Volgens Joseph Oosting, trainer van Twente, was zijn ploeg 'in alles dominant' tegen Go Ahead. 'We creëerden kansen en daar gaan er dan snel twee van in', zei Oosting op de website van FC Twente. 'Ik heb genoten vanaf de eerste minuut. Ik was benieuwd hoe ze zouden reageren na de slechte wedstrijd vorige week. Zo slecht als we vorige week tegen FC Utrecht waren, zo goed waren we vandaag. Een betere reactie kan niet.'