Stegeman schrikt van eigen ploeg: 'FC Twente hield ons in leven'

John Stegeman zat na de verloren Twentse derby met vraagtekens over de slechte instelling van zijn ploeg. De trainer van Heracles Almelo miste het derbygevoel.

Stegeman werd onaangenaam verrast door de start van zijn ploeg. Niet zozeer het snelle doelpunt van FC Twente, maar de houding stootte de trainer tegen de borst. 'Zo kan je niet beginnen', zei hij tegen de NOS na de 2-1 nederlaag.

'We zijn in de eerste helft door Twente in leven gehouden. Als het 4-0 staat, kan je daar niets van zeggen', aldus Stegeman. 'Het was slap. Ik snap het ook niet. Ik had een heel goed gevoel overgehouden aan deze week, vanwege de manier waarop we getraind hadden. Maar we moeten blijkbaar een andere modus en setting vinden om naar een wedstrijd toe te leven. Ik vond het ook wel schrikken.'

Stegeman beseft dat de bal bij hem ligt. 'Ik moet er ook de vinger achter zien te krijgen. Het ligt uiteindelijk aan mij. Ik ben er verantwoordelijk voor. Ik heb een poging gedaan het derbygevoel aan te wakkeren. Maar blijkbaar kunnen we het niet vertalen naar de wedstrijd.'

Na rust zag Stegeman zijn ploeg wel beter voor de dag komen, met de gelijkmaker van Paul Gladon als resultaat. 'Maar dan krijgen we wel een mooi doelpunt tegen, maar in mijn ogen moeten we niet zo verdedigen. Als ik zie hoe we de twee doelpunten tegen krijgen, dat hoort gewoon niet', aldus de trainer. 'De felheid en agressie waarmee we aan de wedstrijd begonnen, beloofde niet veel goeds. Zij hebben het omgezet in doelpunten en kansen. Dat is wel vervelend en zorgwekkend.'