FC Twente vloert Heracles Almelo in derby

Reacties

In een bewogen Twentse derby heeft FC Twente een belangrijke driepunter gepakt tegen Heracles Almelo. In eigen huis werd Danny Holla vrijdagavond de matchwinner door kort na zijn invalbeurt de winnende te maken: 2-1.

FC Twente vloert Heracles Almelo in derby

De start van FC Twente in de Eredivisie was ronduit dramatisch te noemen. Achtereenvolgens werd er verloren van Feyenoord, VVV-Venlo, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam. Tegen FC Utrecht (4-0 winst) leek de weg omhoog ingeslagen, maar in speelronde zes verloren de Tukkers op bezoek bij FC Groningen. Tegen Heracles was er dus genoeg om recht te zetten voor FC Twente en dat bleek uit de instelling van de thuisploeg.

In de Grolsch Veste werd Heracles overrompeld tijdens de openingsfase. FC Twente kreeg kans op kans, één daarvan ging raak. Al in de tweede minuut kon goalie Bram Castro niet bij een inzet van Haris Vuckic, maar Lerin Duarte keerde nog op de lijn. Fredrik Jensen was er echter snel bij om de bal van dichtbij binnen te glijden. Nadat het aanvalsgeweld van de thuisploeg wat ging liggen, kon ook Heracles aan aanvallen denken. Paul Gladon was gevaarlijk met een schuiver vanaf rechts, maar zijn inzet ging voorlangs.

Heracles knokt zich terug
In een rommelige tweede helft trok Heracles de score al snel gelijk. Gladon, die vanwege de terugkeer van Vincent Vermeij moet knokken voor zijn basisplaats, kopte hard raak na een voorzet van Brahim Darri.

FC Twente had echter een troef op de bank zitten. Danny Holla miste vanwege een hersenschudding het vorige duel van de Tukkers, tegen Heracles kwam hij twintig minuten voor tijd in het veld. De middenvelder had nog geen tien minuten nodig om beslissend te zijn voor zijn werkgever. De van PEC Zwolle overgekomen speler stuurde de bal vanuit een vrije trap richting de linkerhoek, waar Castro geklopt werd.

De goal zorgde voor een open slotfase, waarin het duel nog alle kanten op kon. Jeff Hardeveld kwam een paar millimeter tekort om in te koppen bij de tweede paal, Oussama Assaidi stuitte aan de overkant van dichtbij op Castro.

De ruimtes werden groter, maar ook in vier minuten blessuretijd werd er niet meer gescoord in de Twentse derby. Zodoende verdubbelt FC Twente het puntentotaal van dit seizoen na een dramatische start. De formatie uit Enschede stijgt voorlopig naar de vijftiende plaats. Heracles blijft op acht punten steken en staat daarmee elfde. Na de interlandperiode speelt FC Twente een uitwedstrijd tegen Willem II, Heracles ontvangt Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.