Steenrijke zakenman haakt af voor Man Utd-koop: 'Geen waar voor je geld'

Reacties

Sir Jim Ratcliffe liet de fans van Manchester United dromen van een Glazer-exit, maar de steenrijke zakenman gaat geen zaken doen in de Premier League. Ratcliffe, geboren op zo'n vijftien kilometer van Old Trafford, heeft laten weten dat hij afziet van een bod op Man Utd.

Steenrijke zakenman haakt af voor Man Utd-koop: 'Geen waar voor je geld'
© Pro Shots

Ratcliffe is eigenaar van chemiebedrijf INEOS en wordt door Forbes een vermogen van een slordige dertien miljard euro toegedicht. De Engelsman is ook eigenaar van de Ligue 1-club OGC Nice en met die club wil hij de Europese top aanvallen.

'Onze positie is veranderd sinds afgelopen zomer', zegt een woordvoerder van Ratcliffe in gesprek met The Telegraph. 'We concentreren ons nu op Nice en mikken hoger om daar een topclub van te maken die kan concurreren met Paris Saint-Germain. Dat vertegenwoordigt een veel betere waarde van onze investering, in plaats van het kopen van een topclub in de Premier League.'

Daarmee maakt het kamp van Ratcliffe ook heel snel een einde aan de speculatie over de koop van Liverpool. Die club is ook in de verkoop gezet. Bij Man Utd is de Glazer-familie al jaren aan de macht, tot grote onvrede van de supporters. De hoop was dan ook op de steenrijke Ratcliffe gericht om de Glazers uit te kopen. Vorige maand nam de kans op een koop al af, toen Ratcliffe bekendmaakte dat de familie Glazer niet wilde verkopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.