Britse miljardair ving bot bij familie Glazer: 'Ze willen United niet verkopen'

Reacties

De Britse miljardair Sir Jim Ratcliffe, eigenaar van OGC Nice en FC Lausanne-Sport, heeft bevestigd dat hij afgelopen zomer geïnteresseerd was in de overname van Manchester United. De Brit merkte al snel dat de Amerikaanse familie Glazer de Engelse topclub niet van de hand wil doen.

Britse miljardair ving bot bij familie Glazer: 'Ze willen United niet verkopen'
© Pro Shots

Ratcliffe, CEO van multinational Ineos (en de gelijknamige wielerploeg), hoopte de Glazers te verleiden tot een verkoop. 'Als de club in de zomer te koop had gestaan, dan hadden we waarschijnlijk de kans gepakt nadat wat er met Chelsea is gebeurd. Maar je kunt niet eindeloos blijven wachten tot Manchester United beschikbaar is', zei de miljardair, die eerder op Chelsea aasde, tijdens een event van de Financial Times.

'Ik heb de familie Glazer al wel ontmoet en Joel en Avram zijn hele fijne mensen, echte heren. Manchester United is eigendom van de zes kinderen van vader Malcolm (in 2014 overleden, red.) en ze willen de club niet verkopen', aldus Ratcliffe, geboren op vijftien kilometer van Old Trafford.

De eigenaar van Ineos blijft vastberaden om ook in de Premier League een club in handen te krijgen. 'De meest populaire sport van de wereld is voetbal en het is ook de sport waar we het dichtst bij staan, dus we moeten daar ook een troef hebben', vertelde Ratcliffe verwijzend naar de hoogste Engelse afdeling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.