Man van dertien miljard laat fans Man Utd dromen van Glazer-exit

Reacties

Sir Jim Ratcliffe is de volgende steenrijke man die interesse toont om Manchester United te kopen. Gezien het vermogen van de plaatselijke zakenman, geboren op zo'n vijftien kilometer van Old Trafford, lijkt deze poging wel eens serieuze vormen aan te kunnen nemen.

Man van dertien miljard laat fans Man Utd dromen van Glazer-exit
© Pro Shots

Lang niet elk overnamebericht is immers serieus te nemen. Vorige week meldde Michael Knighton zich nog met een groot interview, om een week later doodleuk te vermelden dat hij de financiële middelen niet heeft om Man Utd te kopen. Knighton hoopte op de steun van Ratcliffe, maar die lijkt nu in zijn eentje te werk willen gaan.

Voor Ratcliffe lijkt een overname geen probleem te zijn. De eigenaar van chemiebedrijf INEOS en Ligue 1-club OGC Nice wordt door Forbes een vermogen van een slordige dertien miljard euro toegedicht. Een woordvoerder van de steenrijke Brit vertelde aan The Times dat als de club te koop is, Ratcliffe zeker een overnamekandidaat is. 'Als zoiets mogelijk is, hebben we zeker interesse om naar de lange termijn te kijken. Het gaat niet om geld dat is uitgegeven of niet is uitgegeven, Jim kijkt naar wat er nu gedaan moet worden. Hij weet hoe belangrijk de club is voor de stad, hij vindt dat het tijd is voor een reset.' Ratcliffe kwam enkele maanden geleden al in het nieuws toen bekend werd dat hij Chelsea wilde kopen. Dat lukte hem uiteindelijk niet.

Eerder op de woensdag lekte via Bloomberg al uit dat de huidige eigenaars van Man Utd, de Glazer-familie, een klein aandelenpakket wil verkopen om nieuwe investeerders de ruimte te geven om in te stappen. Engelse media doken er meteen op, waarna het gerucht ontstond dat de Glazers niet een klein aandelenpakket, maar de hele club willen verkopen.

Voor fans van Man Utd komt dit nieuws als geroepen. De protesten tegen de steenrijke Amerikanen zijn de afgelopen maanden heftiger geworden. De woede bereikte een kookpunt toen bekend werd dat Man Utd deel wilde nemen aan de afgebrokkelde Super League. Mede door protesten tegen de Glazer-familie werd vorig jaar de wedstrijd tussen Man Utd en Liverpool afgelast en later gespeeld.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.